Supercar Challenge

Spa Euroraces vallen in het water

WhatsApp Image 2021-06-04 at 17.50.34


Het weer op Spa-Francorchamps is berucht. Terwijl in het grootste gedeelte van Nederland het zonnetje nog lekker schijnt worden de teams op het mooiste circuit ter wereld getrakteerd op een regelrechte wolkbreuk.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


Z72 0352


Op vrijdagmiddag gaan de hemelpoorten ruim een uur lang volledig open en hoewel dat op Spa geen uitzondering is heeft het dit keer wel grote consequenties.

Z72 0282


Terwijl de regen minder wordt is op het rechte stuk voor de oude pitstraat te zien dat er wat water de baan op sijpelt. Binnen de kortste keren wordt het sijpelen stromen en na enige tijd gutst het water en de modderstroom over zo'n honderd meter de baan op en is de ravage compleet.


Z72 0323

Het water en de modder kunnen niet weg en zo loopt ook het tunneltje onder Eau Rouge vol, met grote gevolgen. Op het rechte eind na La Source is de baan 50 cm omhoog gedrukt, aan de zijkant van de baan zijn grote spoelgaten ontstaan waar het zand is weggespoeld en de tunnel onder Eau Rouge is daardoor waarschijnlijk instabiel geworden.


Z72 0271De organisatie moet hierdoor besluiten dat de Spa Euroraces vanwege de onvoorspelbare risico's niet door kunnen gaan. Teleurstellend voor de organisatie, alle rijders en teams en iedereen die zo blij was dat er eindelijk weer geracet kan worden. Maar veiligheid gaat boven alles!

IMG 0992

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet