TCR Series

TCR Europe: Een familie aangelegenheid op Paul Ricard. Winst voor de broers Clairet

2021 TCR Europe Le Castellet Race 2 Celebrations 38


Feest voor de familie Clairet op hun thuis circuit van Paul Ricard. Teddy Clairet won op zaterdag zijn eerste overwinning in de TCR Europe, terwijl de feestvreugde op zondag werd verlengd door broer Jimmy die naar de winst reed. Niels Langeveld had het in de eerste race zwaar te verduren maar sleepte toch een vierde plaats binnen. Op zondag zat er een podiumplaats in maar een botsing met Jack Young zorgde voor een uitval. Tom Coronel, met een 60 kilo zwaardere wagen, haalde in de beide races het maximale uit de mogelijkheden en was in beide wedstrijden de beste Audi-rijder, in de eerste race als negende en in de tweede race als achtste in het 21 coureurs sterke veld. De volgende races zijn op 19 en 20 juni op het circuit van Zandvoort.


Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: PR


2021 TCR Europe Le Castellet Race 1 Start 27.jpg

Race 1
Poleposition rijder Teddy Clairet had een fantastisch start na het doven van de lichten. Dat kon niet gezegd worden van voorste rij metgezel Mehdi Bennani, die op weg naar de eerste bocht gelijk zijn teamgenoot Jelmini, Jimmy Clairet en Mikel Azcona voorbij moest laten gaan.


2021 TCR Europe Le Castellet FP2 10 Niels Langeveld 28
Niels Langeveld op weg naar een zwaarbevochten vierde plaats.


Koploper Clairet vergrootte zijn voorsprong gedurende de race en won zijn eerste TCR wedstrijd met een voorsprong van vier seconden op Jelmini, die op zijn beurt zich moest verdedigen tegen een aandringende Jimmy Clairet, die uiteindelijk op anderhalve seconde de derde podiumplaats wist binnen te slepen.
  2021 TCR Europe Le Castellet Race 1 Podium 26.jpg

UITSLAG RACE 1


2021 TCR Europe Le Castellet Race 2 Race 2 start 15


Race 2

Net als in de race van gisteren was de start cruciaal. Poleposition man Viktor Davidovski en zijn PSS Racing teamgenoot Franco Girolami, die ook van de eerste rij mocht vertrekken, werden al gelijk voor de eerste bocht ingehaald door Mikel Azcona. Jimmy Clairet zat daarachter op het vinkentouw en haalde het trio al in voor de tweede bocht. Zijn leidende positie kwam daarna gedurende het verdere verloop van de wedstrijd niet meer in problemen. De Peugeot 308 van Clairet en de Cupra Leon van Azcona namen gelijk voorsprong op de rest van het veld en wat Azcona er ook aan deed, de eerste winst van Clairet kwam niet meer in gevaar. De derde podiumplaats was er voor de Sami Taoufik met de Hyundai Elantra van Sebastien Loeb Racing.

  2021 TCR Europe Le Castellet Race 2 Podium 03

UITSLAG RACE 2


STAND


2021 TCR Europe Le Castellet Race 2 21 Jimmy Clairet 24
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet