24H Series

24H Series: MiddleCap racing with Scuderia Praha op pole-position in GT voor Hankook 12H Hockenheimring

2021 Hankook 12H HOCKENHEIMRING - Pole Overall GT


Voor de tweede keer op rij start MiddleCap racing with Scuderia Praha een race van de 24H SERIES vanaf de pole-position. In een uitermate spannende kwalificatie lagen drie van de vier teams op de eerste twee startrijen slechts 0,009 seconden uit elkaar. DerMiddleCap racing with Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Matúš Výboh / Josef Král / Dennis Waszek), die in de twee meest recente races van de 24H SERIES als tweede eindigde, bepaalde op de 4,574 kilometer lange Hockenheimring met een tijd van 1:39,109 minuten al vroeg in de kwalificatie het tempo. Uiteindelijk kwam de eerste plaats van het team in de 30 minuten durende sessie niet meer in gevaar.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Direct daarachter behaalde Max Edelhoff im Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS GT3 (#34, Gustav Edelhof / Elmar Grimm / Max Edelhoff) de tot dusver beste startpositie van het team in het seizoen, slechts drie tienden achter de Ferrari. De Leipert Motorsport-Lamborghini Huracán GT3 Evo (#10, Brendon Leitch / Tyler Cooke / Fidel Leib / Seb Morris) behaalde de derde startplaats bij de eerste deelname van het team in de GT3-klasse van de 24H SERIES in meer dan vier jaar. Het team kwam slechts 0,006 seconden tekort voor een plek op de eerste startrij. En ook daarachter was het close: de Rutronik Racing by TECE-Audi R8 LMS GT3 (#18, Michael Doppelmayr / Pierre Kaffer / Elia Erhart / Swen Herberger) behaalde ook een plek op de tweede startrij bij de thuisrace van het team, hier bedroeg de achterstand op Leipert slechts 0,003 seconden.

Herberth Motorsport (#92, Jürgen Häring / Bobby Gonzales / Tim Müller / Alfred Renauer), in het seizoen 2021 al twee keer racerwinnaar, start vanaf de zesde plaats voor de thuiswedstrijd, achter de Haegeli by T2 Racing-Porsche 911 GT3 R (#66, Pieder Decurtins / Manuel Lauck / Marc Basseng). Nogal ongebruikelijk voor een jarenlang Porsche-klantenteam, maar Herberth zet dit weekeinde een Ferrari 488 GT3 in.

Direct achter het Beierse team starten de CP Racing-Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Shane Lewis) en de tweede Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS GT3 (#88, Pierre-Yves Paque / Martin Lechmann / Vincent Piemonte / Christian Kranenberg) vanaf de startplaatsen zeven en acht.

  2021 Hankook 12H HOCKENHEIMRING - Pole GTX

De Reiter Engineering-KTM X-BOW GTX (#725, Nico Pronk / Peter Kox / Dennis Retera) was het snelst in de GTX-klasse en vertrekt op de Hockenheimring vanaf de negende startplaats, gevolgd door de MP Racing-Mercedes-AMG GT3 Evo (#58, Thomas Gostner / David Gostner / Corinna Gostner). In de tweede bocht ging de laatstgenoemde Mercedes even in de rondte, wat voor een korte 'code-60-fase' zorgde, maar de auto kon de training snel weer hervatten en completeert zo de top tien van de startopstelling.

De 9und11 Racing-Porsche 911 GT3 Cup MR (#719, Tim Scheerbrarth / Georg Goder / Ralf Oehme / Martin Schlüter), die voor het eerst deelneemt in de serie, en de tweede KTM van Reiter Engineering's second KTM (#724, Horst Felbermayr Jr. / Eike Angermayr / Nicolai Elghanayan / Mads Siljehaug) completeren de top drie in de GTX-klasse in de kwalificatie en starten vanaf de plaatsen elf en twaalf in het totaalklassement. De Vortex V8-Vortex 1.0 (#701, Philippe Bonnel / Nicolas Nobs / Bastien Gouret / Arnaud Gomez), tweede in de tussenstand van het GT-teamkampioenschap, kende een lastige ochtend en start vanaf de 19e plaats.
    De laatste auto in de GTX-klasse dit weekeinde komt van Red Camel-Jordans.nl (#999, Ivo Breukers / Luc Breukers / Ivo Breukers). De eerste wedstrijddeelname voor de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup van de 992-generatie begon met problemen: een defect aan een sensor was de reden dat het Nederlandse team in de kwalificatie geen enkele ronde kon rijden. Niettemin plant Red Camel-Jordans.nl vanmiddag in de race van start te gaan.

  2021 Hankook 12H HOCKENHEIMRING - Pole 991

De pole-position in de 991-klasse was voor de Bas Koeten Racing-Porsche 911 GT3 Cup (#925, Marcel van Berlo / Glenn van Berlo / Bart van Helden), vorig jaar verrassend algemeen winnaar in Hockenheim. De MRS GT-Racing-Porsche 911 GT3 Cup (#989, Saif Alameri / Nikolai Gadetskii / Thierry Vermeulen) kwam slechts 0,070 seconden tekort voor de pole-position in de klasse en start daarmee tussen de Porsche van Bas Koeten en de Willi Motorsport by Ebimotors-Porsche 911 GT3 Cup (#955, Fabrizio Broggi / Sergiu Nicolae / Sabino de Castro).

  2021 Hankook 12H HOCKENHEIMRING - Pole GT4

De ST Racing-BMW M4 GT4 (#438, Samantha Tan / Chandler Hull / Jon Miller / Nick Wittmer) blijft in zijn eerste seizoen in de 24H SERIES tijdens de kwalificaties in de GT4-klasse ongeslagen, maar het Canadese team profiteerde daarbij ook van een excursie van de naaste concurrent, PROsport Racing. Voor de Aston Martin Vantage AMR GT4 (#401, Nico Verdonck / Rodrigue Gillion / Kurt Hensen) eindigde de 30 minuten durende kwalificatie in de vangrails aan de binnenkant van bocht 13, waarop ook de kwalificatie voor de Hankook 12H HOCKENHEIMRING voortijdig moest worden gestaakt.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet