Supercar Challenge

Tom Boonen wint de eerste Supercar Challenge race na een Full Course Yellow in de slotfase

20210521-RB-7533

Een heel blije Tom Boonen wint de eerste Supercar Challenge race op de Hockenheimring. In de slotfase gaat de Luxemburger Alain Berg er in zijn Norma erg hard af aan de binnenkant van de Spitzkehre. Gelukkig blijft de rijder op een blauwe plek op zijn been na ongedeerd, maar zijn wagen is enorm beschadigd. Dit incident zorgt voor een Full Course Yellow tot en met het einde van de race. In de GT Divisie kan niemand tegen de snelheid van Bob Herber op. De Supersport 1 divisie wordt een prooi voor Stan van Oord die, na een lange pitstop, alles op alles zette en na een inhaalrace de winst pakt. De vader en zoon strijd in de Supersport 2 wordt in het voordeel beslist van de familie Greenhalgh met de Radical SR1. Het zijn toch weer de Zilhouettes die het gehele podium bezetten in de Sport divisie, nadat de Peugeot van equipe Voet-Van den Broeck na een crash kansloos werd.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


20210521-RB-7434


Het tweede raceweekend van de Supercar Challenge vindt plaats op de Hockenheimring in Baden-Württemberg. De weersomstandigheden in Duitsland zijn prima voor de eerste race op het 4,574 km lange circuit. De beste startpositie is er voor Max Aschoff met zijn Ginetta Nissan G58, die gisteren tijdens de kwalificatie in de slotfase toesloeg en de snelste tijd naar zich toetrok. In de GT klasse gaat Bob Herber als snelste van start met de Lamborghini Super Trofeo. De gebroeders Robert en Benjamin van den Berg met hun BMW E90 trekken de goede lijn door na hun winst in de tweede race op Zandvoort. Ze versloegen in de slotfase van de kwalificatie Bart Arendsen met slechts 0.146 seconde voorsprong. Vader en zoon Greenhalgh zijn weer terug in de Supercar klasse en pakten gelijk de snelste tijd met hun Radical SR1 in de Supersport 2 klasse. In de Sport klasse waren het onze zuiderburen Chris Voet en Bart van den Broeck die met hun Peugeot RCZ alle Zilhouettes te snel af zijn.

  20210522-RB-7682

De 25 wagens komen met vertraging van start na een crash in de voorafgaande 24H kwalificatie. Hein Koopman gaat echter niet van start want zijn BMW Z4 GT3 wordt met technische malheur van de grid geduwd.
    20210522-RB-7710


Na twee opwarmronden gaat het veld rollend los naar de eerste Nordkurve. Max Aschoff heeft de beste start gevolgd door Steve van Bellingen met zijn Norma M20FC, maar ook Tom Boonen zit op het vinkentouw. De Deldiche Racing coureur weet zijn Norma teamgenoot al snel te passeren.

20210522-RB-8318

In de GT divisie is het Bob Herber die vooraan blijft en zelfs Julien Schell met de fraaie Pegasus Racing Ligier LMP3 voor blijft. In de Supersport 1 zijn het de broers Van den Berg die een voorsprong nemen met hun Harders Plaza BMW op Bart Arendsen en de snelle Ted van Vliet, die Dennis de Borst heeft terug verwezen naar de vierde plaats. Pech voor Arendsen die na vijf ronden zijn wagen in de pits parkeert. Peter Stox heeft Robin Greenhalgh ingehaald voor de toppositie in de Supersport 2 divisie.

In de Sport klasse zijn het toch weer de Zilhouettes die vooraan rijden met Mark Jobst en Mark Wieringa. Bart van den Broeck zit in het gedrang en moet twee plaatsen inleveren. Het wordt nog erger voor de sympathieke Belg als hij in aanraking komt met de Zilhouette van Lars Blaak die een technisch probleem heeft met zijn stuurinrichting. Van den Broeck kan door, maar moet de pits opzoeken met een scheef rechter voorwiel. De race is ook voor Blaak over. Een full course yellow zorgt voor een veilige afsleep periode.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet