TCR Series

TCR Germany: Mooie seizoenstart voor Luca Engstler op Oschersleben

Engstler Motorsport-coureur Luca Engstler heeft tijdens de seizoensopener direct een dubbelzege behaald. De 18-jarige rijder won beide wedstrijden dit weekend. In de eerste wedstrijd versloeg hij de gebr. Fugel die hun GT Mastersplannen met de NSX voorlopig in de ijskast moesten zetten.


2021 Start Oschersleben
Start van het nieuwe ADAC TCR Germany seizoen op Oschersleben.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Mooie seizoenstart voor Luca Engstler op Oschersleben
Direct bij de start van de eerste wedstrijd versloeg Luca de Deense Polesitter Martin Andersen en legde daarmee de bouwsteen voor de zege. En ook de beide broertjes Fugel gingen met hun Honda's snel aan de Deense Hyundai-rijder voorbij die uiteindelijk de wedstrijd als zesde wist te beëindigen. Sterk was het optreden van de Italiaanse nieuwkomer Eric Scalvini die vanaf een tiende startplek een uitstekende wedstrijd reed en met zijn Seat Cupra Leon Competicion als vierde over de streep kwam.

Dominik Fugel probeerde met zijn Honda aansluiting bij Engstler te vinden maar slaagde daar niet echt in, hij kwam meer onder druk van zijn oudere broer Marcel te staan en kon zijn tweede plek ternauwernood vasthouden. Met een paar tienden voorsprong kwam hij als tweede net voor zijn broer over de streep. De Italiaan Scalvini zorgde met zijn spectaculaire rijden voor het nodige opzien, een waarschuwing voor contact met Jonas Karlys(LIT/Hyundai) betekende dat hij zijn tegenstander opnieuw voorbij moest laten.

2021 Gruber Fugel duel Prachtig duel tussen Nico Gruber en Marcel Fugel op Oschersleben

De Italiaan liet zich niet weerhouden en ging kort daarna alsnog aan hem en Nico Gruber (Hyundai) voorbij en pakte de vierde plek bij zijn debuut op Duitse bodem. De Pool Albert Legutko eindigde na een indrukwekkende voorstelling vanaf de laatste startplek alsnog als tiende.


UITSLAG RACE 1

De tweede wedstrijd eindigde in een solovoorstelling van Luca Engstler. Als beste Junior eindigde zijn Oostenrijkse teamgenoot Nico Gruber als tweede. Hoewel Gruber in de allerlaatste ronde door Dominik Fugel gepasseerd werd, moest de Honda-rijder alsnog zijn tweede plek vanwege een niet conforme inhaalmanoeuvre afstaan.2021 Engstler winnaar Goed seizoensbegin voor Luca Engstler.

Nico Gruber: "Ik had een goede start en kon Luca driekwart van de wedstrijd volgen maar daarna kreeg ik druk van achter. Met P2 ben ik meer dan gelukkig en ik verheug mij nu op mijn thuiswedstrijd" aldus de Oostenrijker. Marcel Fugel werd het slachtoffer van een aanrijding met de Deen Martin Andersen die door de wedstrijdleiding hiervoor met een "drive-through" bestraft werd.


UITSLAG RACE 2

Stand na 2 races:

1. Luca Engstler 68
2. Dominik Fugel 46
3. Nico Gruber 43
4. Marcel Fugel 32
5. Eric Scalvini 29
6. Martin Andersen 29
7. Rene Kircher 23
8. Jonas Karklys 21
9. Philipp Regensperger 14
10. Albert Legutko 13

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet