TCR Series

TCR Europe: Azcona en Bennani winnen eerste races op de Slovakia Ring

2021 TCR Europe Slovakiaring Race 1 96 Mikel Azcona 08


Mikel Azcona was de grote man op de Slovakia Ring. Na een overwinning in de eerste wedstrijd volgde een tweede plaats in de tweede race. Ook een prima begin voor Tom Coronel die de zaterdag wedstrijd vanaf de poleposition mocht aanvangen, maar in de race plaatsen moest inleveren vanwege gebrek aan vermogen in zijn Audi. Hij eindigde uiteindelijk als vijfde. De tweede race eindigde Coronel na flinke gevechten op een zesde plaats. Niels Langeveld maakte zaterdag indruk door vanaf een 13de startplaats naar een vierde plaats te rijden. Door een duw van Borkovič moest de Hyundai rijder op zondag zijn wagen met een gebroken radiator in de negende ronde in de pits parkeren.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: PR


2021 TCR Europe Slovakiaring Race 1 Lap 1 06Race 1

Mikel Azcona domineerde de eerste race van de TCR Europe competitie met zijn Volcano Motorsport Cupra Leon op de Slovakia Ring. De Spanjaard hield de Belg Nicolas Baert met de Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS 3.370 seconde achter zich. De derde podiumplaats was er voor Daniel Nagy met de Cupra Leon die zich nog flink moest verdedigen tegen Niels Langeveld met de Hyundai Elantra N TCR. Langeveld startte vanaf een matige 13de startplaats maar wist zich na een inhaalrace gedurende de wedstrijd op te werken naar een uiteindelijke vierde plaats.


2021 TCR Europe Slovakiaring Race 1 32 Tom Coronel 21


Eén plaats voor Tom Coronel, die het weekend fantastisch begon en zijn Audi RS 3 LMS naar de poleposition reed. Coronel moest al na de start Mikel Azcona voor zich dulden en verloor daarna nog een paar plaatsen vanwege het verlies van vermogen van zijn Audi.


2021 TCR Europe Slovakiaring Race 1 Champagne 31

Uitslag Race 12021 TCR Europe Slovakiaring Race 2 250 Mehdi Bennani 26


Race 2

Mehdi Bennani met zijn Hyundai Elantra N TCR stond gedurende de slotfase van de tweede race onder enorme druk van Mikel Azcona. De vanaf de negende plaats gestarte Spanjaard voerde de druk enorm op, maar de Marokkaan hield zijn hoofd koel en liet zich niet gek maken, wat in het verleden wel eens anders ging. Bennani won de race met een voorsprong van een halve seconde op Mikel Azcona. Franco Girolami met de Honda Civic moest zich flink verdedigen en wist alle aanvallen te weerstaan en pakte de laatste podiumplaats.


2021 TCR Europe Slovakiaring Race 2 32 Tom Coronel 29

Tom Coronel was achteraf tevreden over zijn race. Nadat hij door de "reversed grid" vanaf een tiende plaats moest starten vocht Coronel zich terug naar een zesde plaats.

2021 TCR Europe Slovakiaring Race 2 162 Dusan Borkovic 23


Niels Langeveld maakte kennis met de rauwe wetten van het Europese TCR racen. In de zesde ronde werd Langeveld na een ruwe actie van Dušan Borkovič op het gras geduwd. De wedstrijdleiding zag er echter niet veel kwaads in bestrafte de actie van de Serviër niet. In de negende ronde moest Langeveld zijn Hyundai in de pits parkeren met een gebroken radiator.

2021TCREUR photo news 028

Ùitslag race 2


De TCR Europe series vervolgd over twee weken hun strijd in het zuiden van Frankrijk. In het weekend van 29-30 mei wordt de tweede ronde van het kampioenschap verreden op het circuit van Paul Ricard in Le Castellet.

STAND na twee races


2021 TCR Europe Slovakiaring Race 2 Turn 1 07
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet