V8 Supercars

V8 Supercars: Doorbraak Anton de Pasquale met Historische Ford-zege. Waters verslaat SVG in R11 op The Bend

Met zijn allereerste zege in R10 van het Repco Supercar kampioenschap heeft Anton de Pasquale op The Bend Motorsports Park voor een historische mijlpaal gezorgd. In de tiende wedstrijd van dit seizoen bezorgde de 25-jarige rijder Ford de 400e overwinning in de geschiedenis van het Australische toerwagenkampioenschap. Met drie Mustang-zeges werd het voor Ford een uitstekend weekend op The Bend.De laatste race dit weekend meetellend voor het Repco Supercarkampioenschap leverde voor Cameron Waters(Tickford) zijn eerste seizoensoverwinning op na een uitermate boeiend duel met de jarige SVG in de slotfase.


2021 Race 400
Race 10 een Historische wedstrijd. Eerste zege voor Anton de Pasquale

Tekst Willem J. Slaat
Foto's PR/WAU/Kelly Racing/Red Bull/DJR

2021 De Pasquale
400 overwinningen voor het merk Ford in Australië. Chapeau.

Doorbraak Anton de Pasquale met Historische Ford-zege. Waters verslaat SVG in R11 op The Bend
Voor insiders was het slechts een kwestie van tijd voordat Anton de Pasquale zijn allereerste seizoensoverwinning zou boeken. In de tiende race was De Pasquale, een aantal jaren geleden zelfs nog in de Benelux actief, dominant. Zijn allereerste zege was tevens een historische want het betekende de 400e overwinning voor Ford in de geschiedenis van het Australische toerwagenkampioenschap. Beide DJR Shell V Power Mustangs vertrokken vanaf de eerste startrij waarbij Will Davison duidelijk een betere start had. Nog voor het einde van de eerste ronde nam De Pasquale het heft definitief in handen. Achter de leiders brak er chaos uit toen André Heimgarter(Kelly Grove Racing) en Tim Slade(Blanchard Racing Team Mustang) elkaar toucheerden. Daarbij probeerde Chaz Mostert(Walkinshaw Andretti) beiden te ontwijken maar Cameron Waters liep bij dit incident zware averij op. Bij het incident waren ook de beide BJR Racing ZB Holden Commodores van McCauley Jones en Nick Percat betrokken.

2021 De Pasquale 2 Men keek dit weekend alleen maar tegen achterzijde van de Mustangs aan.

Het betekende dat De Pasquale na drie ronden over een voorsprong van twee seconden op zijn teamgenoot Will Davison en Cameron Waters beschikte. De DJR Shell V Power Racing-rijder had even een momentje toen hij in het zand naast de baan kwam maar wist zich te herstellen. In de zevende ronde kwam De Pasquale voor zijn reguliere stop naar binnen en liet aan de linkerzijde twee nieuwe banden monteren en kwam daarbij net voor James Courtney terug de baan op. SVG maakte acht ronden voor het einde zijn laatste stop en begon vervolgens veel druk op de DJR Mustang van Will Davison uit te oefenen. Die gaf echter geen krimp en SVG moest met een derde plek genoegen nemen. James Courtney eindigde als vierde. Daarachter volgden Brodie Kostecki(Erebus) en Bryce Fullwood(WAU Holden Commodore). Zeker twee youngsters om in de gaten te houden.

2021 Waters
Waters verslaat SVG in Race 11

Teleurstelling voor De Pasquale. Boeiend duel Waters vs SVG
De derde wedstrijd dit weekend eindigde voor De Pasquale in een teleurstelling want al na drie ronden werd hij door zijn team vanwege motorproblemen naar binnengehaald. Het opende de deur voor een boeiend duel tussen de Tickford Ford Mustang van Cameron Waters en de Red Bull Ampol ZB Holden Commodore van SVG. Waters. Kort na het uitvallen van De Pasquale liet Jamie Whincup zijn teamgenoot SVG in de vierde ronde met gemak passeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet