NASCAR

Nascar Whelen: Ook Michael Bleekemolen terug in NASCAR Whelen Euro Series

Enkele weken geleden wisten wij te berichten dat Sebastiaan Bleekemolen al op de officiële inschrijvingslijst van de NASCAR Whelen bevestigd was. Vandaag werd ook bekend dat vader Michael(71 inmiddels) dit seizoen eveneens aan de serie zal deelnemen en een gooi naar de titel bij Legends gaat doen.


2021 M. Bleekemolen
Michael Bleekemolen in actie op Raceway Venray in 2019. Voor Team Bleekemolen één van de leukste kampioenschappen.

Tekst en Foto Willem J. Staat

Ook Michael Bleekemolen terug in NASCAR Whelen Euroseries
Na een jaar afwezigheid keert Team Bleekemolen weer terug in de NASCAR Whelen Euroseries. Enkele weken geleden werd Sebastiaan Bleekemolen al op de voorlopige inschrijvingslijst bevestigd. Sebastiaan staat voor dit seizoen in de Euro NASCAR PRO ingeschreven terwijl Michael aan de EuroNASCAR 2 wedstrijden zal deelnemen.

"Voor mij persoonlijk is EuroNASCAR een van de leukste kampioenschappen die er zijn en het is een echte uitdaging", zei de inwoner van Aerdenhout. "2019 was een leerjaar voor ons en we hadden wat problemen met de techniek van de auto, vooral de remmen. Het was niet de start die we wilden, maar we zijn bereid om het dit jaar beter te doen. We beginnen volgende week met testen en het wordt mijn eerste keer in de Ford Mustang sinds 2019. Ik kijk er echt naar uit om de motor weer te starten. " Dat jaar verloor Michael nipt de Legend Trophy titel aan Eric Waden, hoewel beiden over het gelijke aantal punten beschikte, middels een tiebreaker.

Sebastiaan Bleekemolen bevestigde vandaag dat hij de de #69 Ford Mustang ook dit jaar weer met zijn vader zal delen. "Hij heeft nog steeds de fascinatie en het enthousiasme van een tiener" aldus Sebastiaan die in 2019 in Most met een vijfde plek zijn beste resultaat in het debuutjaar behaalde. Met de #69 Ford Mustang streeft Team Bleekemolen er naar om de resultaten van 2019 aanzienlijk te verbeteren en begint volgende week aan haar testprogramma. De eerste wedstrijd vindt gedurende het weekend van 15-16 mei op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet