NASCAR

NASCAR: Josh Berry verrassend winnaar Xfinity Martinsville

Slechts dertien starts had JR Motorsports-coureur Josh Berry er voor nodig om in de Xfinity-series te zegevieren. De JR Motorsports-coureur is de regerende Auto Parts Weekly kampioen, een regionaal kampioenschap. Barry werkt dit jaar bij JR Motorsports een part-time seizoen in de #8 Chevrolet af. De 250 ronden tellende wedstrijd werd afgelopen vrijdagavond gestart maar moest vanwege regenval na 91 ronden afgebroken worden. De resterende wedstrijdafstand werd naar de zondag verschoven.


2021 Josh Berry 1
Altijd fantastisch om nieuwe talenten zo snel op het podium te zien.


Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Josh Berry verrassend winnaar Xfinity Martinsville
Vandaag vond de herstart rondom het middaguur plaats.Het eerste wedstrijdsegment kwam op naam van zijn teamgenoot Noah Gragson te staan. Bij de herstart in de 97e ronde nam Brandon Jones direct de leiding. Maar het duurde al niet lang of er moest geneutraliseerd worden. Ryan Vargas liep vanwege een remdefect bij de herstart de nodige schade op. Vervolgens spinde Joshua Williams opzettelijk. De NASCAR-organisatie hield Williams daarvoor een ronde extra lang in de pits.

Daardoor vond er een splitsing in de strategie van de diverse teams plaats. Daniel Hemric besloot om niet naar binnen te gaan terwijl anderen dit wel deden. Het betekende dat Hemric het tweede segment op zijn naam kon schrijven. Achter hem volgden Noah Gragson, Jeb Burton, Michael Annett, Jeremy Clements. Gragson won overigens het eerste segment.

Direct bij aanvang van het derde segment nam Berry direct de leiding. Er waren verschillende incidenten en neutralisaties waarbij de meeste koplopers naar binnen gingen en de mindere teams besloten om een gokje te wagen door dit niet te doen. Ene Bayley Currey had kortstondig zijn "moment of glory" maar werd door Berry snel terugverwezen. Met nog 57 ronden te gaan ontketende het duel tussen Berry en de sensationele rookie Ty Gibbs. In drie starts eindigde Ty als eerste, tweede en vierde.

Een spin van de Canadees Alex Labbe 28 ronden voor het einde zorgde voor de laatste herstart waarbij Berry definitief de leiding nam. Slechts dertien starts had Berry er voor nodig om zijn eerste Xfinity-overwinning te behalen. Dit was sinds september 1990 niet meer voor gekomen. Toen behaalde Jeff Burton bij de tweede wedstrijd op Martinsville zijn allereerste Xfinity-zege. De als tweede geëindigde Noah Gragson streek tevens in de Dash for Cash4 U$ 100.000 op.


2021 Hemric Derde plek voor Daniel Hemric.

Uitslag Cook Out 250
1. Josh Berry Chevrolet 250 ronden
2. Noah Gragson Chevrolet 250 ronden
3. Daniel Hemric Toyota 250 ronden
4. Ty Gibbs Toyota 250 ronden
5. Brandon Jones Toyota 250 ronden
6. Austin Cindric Ford 250 ronden
7. Harrison Burton Toyota 250 ronden
8. Justin Haley Chevrolet 250 ronden
9. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
10.Michael Annett Chevrolet 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet