Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Laurens de Wit op herhaling in tweede Fiesta Sprint Cup race

EDFO-20210411-V-Max Openingsraces Zandvoort-6D6A2484

Laurens de Wit heeft op soevereine wijze ook de tweede Ford Fiesta Sprint Cup wedstrijd van het openingsweekend op zijn naam geschreven. De routinier bleef Kenny Herremans meer dan twee seconden voor terwijl Nathan Vanspringel het podium completeerde. Met een vierde plaats was Nikodem Wierzbicki de eerste rijder in de Divisie 1.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De startopstelling van de tweede wedstrijd van de Ford Fiesta Sprint Cup wordt aangevoerd door Laurens de Wit, gevolg door Kenny Herremans, Nikodem Wierzbicki, Johan Land, Milan de Laet, Jacco van de Wal, Nathan Vanspringel, Gianni van de Craats, Philippe Huart en Junior Planckaert. Tomas de Backer, die in race één uitviel met een kapotte motor, start in de auto van Walter Cleynhens maar moet daardoor wel van de 18de en laatste plaats aan de race beginnen.

  EDFO-20210411-V-Max Openingsraces Zandvoort-6D6A2337

Het is te hopen dat race twee op een inmiddels zonnig maar wel koud CM.com Circuit Zandvoort wat minder hectisch verloopt dan de openingswedstrijd van het seizoen. De start is duidelijk voor De Wit die bijna in het licht valt. Ook Wierzbicki is goed weg maar moet toch achter Herremans aansluiten. Achter dit drietal valt al in de eerste ronde een gaatje richting De Laet, Vanspringel, Van de Wal en een teruggevallen Land. Vanaf de 18de plaats maakt De Backer snel flinke stappen want bij de tweede doorkomst ligt de Belg al op plek elf, voor een ver teruggevallen Huart.

Terwijl aan kop De Wit een gaatje slaat richting Herremans, en Wierzbicki al op vier seconden volgt, wisselen Vanspringel en De Laet van positie. Van de Wal blijft nog zesde, maar daarachter neem Aleksander Olejniczak plaats zeven over van een verder terugvallende Land die meteen daarop ook gepasseerd wordt door een ontketende De Backer.

  EDFO-20210411-V-Max Openingsraces Zandvoort-6D6A2514

Aan kop lijkt De Wit alles onder controle te hebben want de leider houdt Herremans op een kleine seconde. Op gepaste afstand van dit tweetal is Vanspringel Wierzbicki genaderd en ontstaat er een mooie strijd om plek drie. Vanspringel laat er geen gras over groeien en neemt de derde positie over. Op plek vijf De Laat terwijl De Backer vlot inloopt op Van de Wal die plek zes waarschijnlijk snel zal moeten opgeven. Op plek acht Van de Craats die wordt gevolgd door Planckaert en Huart.

  EDFO-20210411-V-Max Openingsraces Zandvoort-6D6A2560

Met nog tien minuten te gaan neemt De Wit steeds meer afstand van Herremans die op zijn beurt niet bedreigd wordt door Vanspringel. Daarachter wordt het wel steeds interessanter want Wierzbicki en De Laet worden snel binnen gehengeld door De Backer. Daar weer achter is Stefan Barewijk ook met een leuke opmars bezig want hij is achter Van de Wal, Planckaert en Van de Craats aangeland op plek tien.

  EDFO-20210411-V-Max Openingsraces Zandvoort-6D6A2584

Bij de 13de doorkomst leidt De Wit met een voorsprong van 2,5 seconden op Herremans en 20 seconden op Vanspringel. Op vier voelt Wierzbicki nu de hete adem van De Backer in zijn nek die inmiddels ook De Laet is gepasseerd. Een ronde later lijkt de positie van Wierzbicki toch weer safe aangezien De Laet De Backer weer een plekje heeft terugverwezen.
  EDFO-20210411-V-Max Openingsraces Zandvoort-6D6A2725

Na 15 ronden valt de vlag en is de winst opnieuw voor De Wit die Herremans met ruim 2,6 seconden klopt. Op plek drie Vanspringel en vier Wierzbicki, gevolgd door De Laet en De Backer, Van de Wal, Planckaert, Van de Craats en Barewijk.

De winst in de Divisie I is daarmee voor Wierzbicki, met Van de Wal op twee en Van de Craats op drie. In Divisie II wint uiteraard De Wit, voor Barewijk en Land. Het klassement voor het Belgisch kampioenschap is met Herremans, Vanspringel en De Laet ook duidelijk.

  EDFO-20210411-V-Max Openingsraces Zandvoort-6D6A2669

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet