Supercar Challenge

Supercar Challenge: Max Tubben is in kwalificatie de snelste Supercar van dit jaar

EDFO-20210410-V-Max Openingsraces Zandvoort-6D6A9650

Max Tubben in de GT klasse, Bart Arendsen in de Supersport 1, Henk van Norel in Supersport 2 en Mark Jobst in Sport pakken de snelste tijden in de kwalificatie van de Supercar Challenge op CM.com Circuit Zandvoort. Vanmiddag wordt rond 16:00 uur de eerste wedstrijd van een uur verreden.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Met zes graden is het koud in Zandvoort. In de ochtend vielen er wat lichte buien, en voor de twee kwalificaties van de Supercar Challenge druppelt het nog wat door. Het zijn toch de slicks waarvoor de teams hebben gekozen.

RBN 3614


Tijdens de twee vrije trainingen wisselden Max Tubben van JR Motorsport met zijn BMW M4 Silhouette 3.5 en de hele fraaie Domec Racing Radical RXV van de Frans/Belgische equipe Van Engelen-Haezebrouck van koppositie met outsider Daan Meijer in zijn BODA Racing BMW Z4 GT3 daar weer vlak achter.

De kwalificaties voor de twee races worden verdeeld in twee sessies. Allereerst starten de GT's. Veel vertrouwde teams moeten we dit weekend echter nog missen, het seizoen begint wellicht nog te vroeg, maar ook door alle beperkingen rond Covid-19 zijn equipes afgehaakt. De in de vrije trainingen genoemde snelste equipes staan ook in deze kwalificatie bovenaan.

RBN 3620

Max Tubben is het snelste voor Daan Meijer en de equipe Engelen/ Haezebrouck. Bob Herber brengt, nadat hij in de tweede vrije training ontbrak, in de slotfase zijn fraaie Lamborghini Super Trofeo nog op de baan maar komt tijd te kort om zich in de top drie te mengen.

Z72 4124

Voor de tweede kwalificaties komen de Supersport en Sport divisies op de baan. Bart Arendsen van Koopman Racing reed in de eerste vrije training zijn BMW 1 Serie GTR naar de koppositie in de Supersport 1, gevolgd door de equipe Ted van Vliet/Oscar Gräper als snelste in de tweede vrije training met hun JR Motorsport BMW E 92. In de Sport divisie waren het de Zilhouette Racing bolides die vooraan te vinden waren.

Leuk om te zien is dat Robert en Benjamin van den Berg na een jaar afwezigheid weer aan de start verschijnen met hun Harders Plaza BMW E90. In de Sport divisie zijn het toch ook weer Chris Voet en Bart van den Broeck die de reis vanuit België hebben genomen en wederom hun vertrouwde Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup op de baan brengen.

EDFO-20210410-V-Max Openingsraces Zandvoort-6D6A9734

Bart Arendsen is het snelste in de beginfase van de kwalificatie gevolgd door equipe Ted van Vliet/Oscar Gräper en de broers Van den Berg. In Supersport 2 pakt Henk van Norel de snelste tijd met zijn fraaie Porsche Caymen.

EDFO-20210410-V-Max Openingsraces Zandvoort-6D6A9839

In de Sport divisie zijn het de Zilhouettes van Mark Wieringa, Mark Jobst en de equipe Hoekstra/De Jongh die voorlopig de strijd voor poleposition gaan uitmaken. Dennis de Borst/Stan van Oord, die de tweede vrije training niet op de baan verschenen, melden zich in de top drie van de Supersport 1 met hun oranje Hyundai i30N. Uiteindelijk verandert er niet veel meer.

EDFO-20210410-V-Max Openingsraces Zandvoort-6D6A9835

Mark Jobst is de snelste van de Zilhouettes.

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet