V8 Supercars

V8 Supercars: SVG blijft op Sandown klasse apart. Geblesseerde Red Bull Holden T8-rijder wint beide races

Triple Eight Red Bull Team Holden-coureur Shane van Gisbergen had ondanks zijn sleutelbeenbreuk een magnifiek weekend op Sandown. De 2016 Supercar-kampioen wist ook vandaag beide wedstrijden op Sandown in zijn voordeel te beslissen. Met vijf overwinningen legde SVG nu al een flinke basis voor het kampioenschap. In de tweede wedstrijd dit weekend behaalde Erebus-rijder Brodie Kostecki zijn allereerste Supercar podium. Evenals zaterdag eindigde Cameron Waters in de eerste wedstrijd van vandaag als tweede. Een gebroken sleutelbeen kon ook SVG vandaag niet van de overwinning weerhouden.

2020 SVG actie
SVG ondanks een gebroken sleutelbeen een klasse apart. De Nieuw Zeelander met Nederlandse wortels verpletterde de concurrentie ondanks zijn handicap dit weekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto's: PR/Holden/Tickford/Red Bull/WAU/Kelly Grove/Shell V Power Racing

SVG blijft op Sandown klasse apart. Geblesseerde Red Bull Holden T8-rijder wint beide races
Met twee poles voor SVG minder spektakel dan gisteren maar hij blijft dit seizoen onverslaanbaar. De T8 Red Bull Holden-coureur was ook vandaag een klasse apart door beide wedstrijden op zijn naam te schrijven. De eerste wedstrijd van vandaag kende dezelfde uitslag als gisteren overigens. Na een duel met Walkinshaw Andretti-rijder Chaz Mostert pakte Waters dit seizoen voor de derde achtereenvolgende maal een tweede plek dit seizoen. Jamie Whincup pakte op het natte Sandown een derde plek terwijl Mostert na het duel met de Tickford Mustang van Waters naar de vierde plek terugviel. Kelly Grove-rijder André Heimgartner pakte met een vijfde plek zijn beste seizoensresultaat. Na de laatste pitstopcyclus wisselde vrijwel iedereen de regenbanden voor slicks.


2021 Regen Het was behoorlijk nat op Sandown dit weekend.


Vervolgens zette de Tickford Mustang van Waters de aanval op SVG in en wist hem tot op 2,5 secs. te benaderen. Waters moest gas terugnemen omdat hij door de WAU Holden van Chaz Mostert flink onder druk werd gezet. Het leidde tot een boeien duel waarbij beiden elkaar in de 34e ronde bijna raakten terwijl ook Kelly Grove Mustang rijder André Heimgartner zich met het duel begon te bemoeien. Een duel waarvan SVG's teamgenoot Jamie Whincup profiteerde.

2021 Mostert Waters
Mostert en Waters vochten een prachtig duel uit.

Het duellerende trio creëerde een gat waarvan Jamie listig gebruik maakte door de derde plek voor zich op te eisen.Al deze gevechten leverde SVG een voorsprong van maar liefst twaalf seconden op. Shane van Gisbergen: "Toen de safetycar op de baan kwam staken Cameron en ik de duim op naar elkaar. Want ons duel was best wel gaaf. Maar toen het eenmaal droog was werd mijn auto steeds beter. Hij moet duidelijk iets met zijn bandenspanning hebben gehad. Het verklaart ook waarom hij in de allereerste ronde zo goed was. Heel gaaf."

2021 Close Racing
Over close racing gesproken.

Direct bij de start nam Jamie Whincup voor polesitter SVG de leiding. Van de duellerende Red Bull Holdens profiteerde WAU-coureur Chaz Mostert tijdelijk Vervolgens nam SVG in de tiende ronde het commando terwijl de rijders naar droge plekken op de baan begonnen zoeken. In de 20e ronde kwamen Waters en Heimgartner voor hun laatste reguliere stop naar binnen terwijl SVG en Heimgartner in de ronde daarop volgden. Daarna keerde de rust in de wedstrijd



2021 Mostert
Chaz Mostert is de enige die de Top 2 van het kampioenschap een beetje kan bijbenen.



Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet