Formule 1

Formule 1: Ferrari presenteert veelkleurige SF21

ferrari-sf21-1

Als laatste van de tien F1-teams heeft Ferrari zijn wapen voor het seizoen 2021 gepresenteerd. De SF21 heeft een opvallende verschijning gekregen: twee tinten rood, plus een felgroen accent van hoofdsponsor Mission Winnow.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Scuderia Ferrari

De visuele terugkeer van Mission Winnow is op z'n minst opvallend te noemen, nadat het greenwash-merk van tabaksfabrikant Philip Morris vorig jaar niet op de auto verscheen – ook al was het in naam wel de hoofdsponsor van het team. Dat het merk zelfs letterlijk in groen zou verschijnen, had echter niemand verwacht.

De kleurenmengelmoes op de anders altijd zo strakrode Ferrari's is daarmee niet ten einde, want de jubilerende Scuderia heeft er ook voor gekozen om deels de wijnrode kleur te laten terugkeren die de auto's droegen tijdens de 1000e GP van Ferrari, de Toscaanse GP op het circuit van Mugello.

Onderhuids is er ook het een en ander veranderd: Ferrari heeft hard gewerkt aan een geheel vernieuwde krachtbron, waarmee het zijn achterstand op Mercedes, Honda en Renault hoopt te hebben ingehaald.

Ook keek het team nog eens goed naar de aerodynamica die de auto van 2020 zo hinderde. Volgens het team is het probleem met de topsnelheid nu verholpen. Komend weekend zal tijdens de test in Bahrein moeten blijken hoeveel Ferrari is ingelopen op zijn tegenstanders.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet