Formule 1

Formule 1: Williams toont beelden FW43B na mislukte lancering via app

WilliamsF1 39189 HiRes

Williams heeft als voorlaatste F1-team beelden van zijn auto voor het seizoen 2021 vrijgegeven. Dat gebeurde met een gewoon persbericht met link naar de mediaruimte van het team, want de app waarmee Williams de FW43B spectaculair wilde onthullen werd vlak voor de lancering gehackt...

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Williams Racing

Williams had grootse plannen rondom de aankondiging van de FW43B. Met een speciaal ontwikkelde augmented reality-app kon de wereld deze middag kennisnemen van het totaal vernieuwde kleurenschema op de auto van 2021. Rond het middaguur moest het team echter een persbericht versturen waarin het moest bekennen dat de app was gehackt. Het team moest de app daarop terugtrekken uit de appstores van Apple en Google. In een afzonderlijke boodschap aan AUTOSPORT.NL liet de renstal nog eens weten dat de IT-systemen van Williams zelf niet in gevaar waren gekomen door de hack. Die waren niet alleen goed beschermd, maar de app draaide er ook niet op.
  WilliamsF1 39179 HiRes  
Een uur later gaf Williams dan maar plompverloren de beelden vrij, zonder de persoonlijke noot die het in deze coronatijden via de app had willen toevoegen. De beelden tonen inderdaad een opvallend zebra-achtig kleurenschema in de blauw-witte kleuren die we recent van het team kennen, maar ook met gele accenten. De kleuren zouden volgens het team verwijzen naar de succesperiode van de jaren tachtig en negentig.
  WilliamsF1 39183 HiRes  
Op kleinere sponsors als Lavazza, Acronis en Versa na is het oppervlak van de auto opvallend leeg. Het logo van Sofina, het bedrijf van de vader van Nicholas Latifi, staat alleen in kleine lettertjes op de neus. Net als Red Bull koos Williams voor een B-typenummer, om daarmee aan te duiden dat de auto grotendeels een doorontwikkeling is van de auto van 2020, de FW43.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet