Sportscars

Sportscars: 24 Uur van Le Mans verplaatst naar 21 en 22 augustus

210304 Le Mans

Wat al een tijd als gerucht de ronde deed, is nu officieel: ook dit jaar worden de 24 Uur van Le Mans niet in juni verreden. De organiserende Automobile Club de l'Ouest maakte bekend dat de 89e editie van de Franse klassieker is verschoven naar 21 en 22 augustus. De organisatie stelt dat er "dan een kans zal zijn dat toeschouwers de race kunnen bijwonen, strikt volgens de geldende maatregelen op het gebied van hygiëne en veiligheid".

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Oorspronkelijk stond de 24-uursrace dit jaar voor 12 en 13 juni op de kalender. De organisatie wilde de rest van de kalender van het FIA WEC niet aantasten en moest natuurlijk ook rekening houden met de tijd die na Le Mans nodig is voor transport van materiaal naar Japan, waar de volgende wedstrijd wordt verreden op het circuit van Fuji. Eind april wil de ACO nadere details bekendmaken over het programma van het evenement in Le Mans en de procedure ten aanzien van toegangskaarten.

"Dit jaar maken de hypercars hun debuut op het circuit en daarom wil de ACO heel graag fans ter plekke hebben", zegt de organisatie – hoewel de ware reden van die wens natuurlijk vooral op het financiële vlak ligt. ACO-president Pierre Fillon zegt: "Het was een moeilijke beslissing om te nemen, maar wel de juiste. Het zou ondenkbaar zijn, de 24 Uur van Le Mans voor het tweede jaar op rij achter gesloten deuren te houden. Daarom doen we er al het mogelijke aan om dat te voorkomen en om deelnemers een duidelijk perspectief voor het hele seizoen te bieden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet