Formule 2

Formule 2: Bent Viscaal tekent bij Trident

SIL GP SR-7314

Bent Viscaal is de voorlaatste coureur die voor het Formule 2-seizoen van 2021 is bevestigd. Gisteren werd hij samen met Marino Sato bekendgemaakt als de rijdersbezetting bij Trident. Daarmee is Nederlandse deelname aan de Formule 2 dit jaar verzekerd. Vorig jaar moest de F2 het doen zonder Nederlandse coureurs.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Dutch Photo Agency

Viscaal promoveert naar de Formule 2 na één seizoen in de Formule 3, waarin hij meteen tot de winnaars behoorde. Ook in andere races viel de Twent positief op. Los van zijn overtuigende zege op Silverstone schitterde Viscaal onder meer in een regenrace op de Hungaroring. Door twijfelachtige penalty's greep hij daar naast de overwinning.
  SIL GP SR-9124

Vorig jaar reed Viscaal bij MP Motorsport, het Nederlandse team waarvoor hij ook in de Formule 4 uitkwam. Na de F2-test op Yas Marina van eind 2020, waar hij ook al voor Trident uitkwam, heeft Viscaal besloten om bij het Italiaanse team te tekenen.
  SIL GP SR-7752

MP is het enige team dat zijn tweede coureur nog moet bekendmaken. Het was opmerkelijk genoeg ook het eerste team dat een F2-coureur voor 2021 aankondigde: half december beet MP de transfer-spits af met de bekendmaking van Lirim Zendeli.

  De F2-grid van 2021 ziet er als volgt uit:

Prema: Shwartzman, Piastri
Virtuosi: Zhou, Drugovich
Carlin: Daruvala, Ticktum
Hitech: Vips, Lawson
ART: Lundgaard, Pourchaire
MP: Zendeli, n.n.b.
Charouz: Beckmann, Samaia
DAMS: Armstrong, Nissany
Campos: Boschung, Petecof
HWA: Nannini, Deledda
Trident: Viscaal, Sato

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet