Formule 1

Formule 1: Mercedes onthult W12 en stelt Nyck de Vries aan als reservecoureur

mercedes-w12

Mercedes heeft vandaag de W12 onthuld, de auto waarmee het zijn beide F1-titels van 2020 gaat verdedigen. Opnieuw schuwde het sterkste team op de F1-grid daarbij de tamtam. Voor Nederland was het belangrijkste nieuws dat Nyck de Vries een van de reservecoureurs is geworden.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Mercedes AMG F1

Aan de W12 is meteen te zien dat de zwarte basiskleur van voorganger W11 is behouden, maar dat de kleine Mercedes-sterretjes op de luchthapper hebben plaatsgemaakt voor een reeks AMG-logo's. AMG neemt ook op andere plekken op de auto prominent ruimte in. Chemiebedrijf INEOS, dat een minderheidsbelang in het team heeft genomen, blijft de rode accenten op de auto verzorgen.
  mercedes-w12-2

Waar andere teams open waren over de ontwikkelingsjokers die ze deze winter hebben ingezet, hield Mercedes zich op de vlakte. Het grote nieuws – zeker voor Nederland – lag in het feit dat Formule E-revelatie Nyck de Vries de plek van Esteban Gutiérrez heeft ingenomen als reservecoureur naast Stoffel Vandoorne, de teamgenoot van De Vries bij het Formule E-team van Mercedes.

Het team gaat in 2021 door met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, terwijl ook teambaas Toto Wolff nog minstens drie jaar aanblijft. Over de toekomst van zowel Hamilton als Wolff bestonden lange tijd vraagtekens. Hamilton ondertekende uiteindelijk een contractverlenging van maar één seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet