DTM

DTM: Michelin wordt bandenleverancier DTM

210301 Michelin DTM

Michelin wordt vanaf het komende seizoen de exclusieve bandenleverancier in de DTM, waarin dit jaar voor het eerst met GT3's gereden wordt. De Franse fabrikant en de organisatie van de Duitse serie sloten daartoe een overeenkomst. Michelin neemt daarmee de plaats in van Hankook, dat sinds 2011 de DTM van banden voorzag. Daarvoor was Dunlop sinds de heropleving van de serie in 2000 de exclusieve leverancier. In de "oude" DTM tussen 1984 en 1996, toen er nog sprake was van meerdere bandenfabrikanten in onderlinge competitie, was Michelin ook al in de DTM actief.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De DTM-tests van begin april op Hockenheim en begin mei op de Lausitzring worden voor de rijders en teams de eerste gelegenheid om kennis te maken met de DTM-banden. In Europa is Michelin in het GT3-segment voornamelijk te vinden in de NLS/VLN-serie op de Nürburgring, de Michelin Le Mans Cup en de International GT Open. In Amerika levert Michelin de banden voor alle divisies in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, waartoe ook de GT3-klasse (daar aangeduid als GTD) behoort.

In de DTM wordt de Michelin Pilot Sport GT S9M gebruikt. "Michelin staat voor superieure kwaliteit en absolute premiumproducten, die al decennialang niet alleen op de weg gebruikt worden, maar ook in de racerij bovenaan staan", aldus DTM-baas Gerhard Berger. "Elke coureur zal bevestigen dat de constant hoge prestaties van de Michelin-banden gedurende de volledige race niet te overtreffen zijn. Voor rijders en teams biedt dat de beste omstandigheden die men zich kan wensen."

"Michelin is zeer ingenomen met de samenwerking met de DTM", zegt Julien Vial, Customer Racing Director van Michelin. "Het is een echt internationale serie met rijders van wereldklasse en gerenommeerde automeren. We zullen dit eersteklas veld uitrusten met de Michelin Pilot Sport GT S9M, die is gemaakt voor topprestaties en uitzonderlijke constantheid."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet