DTM

DTM: Rowe Racing met BMW in DTM

210301 ROWE DTM

Eerder al kondigde Walkenhorst Motorsport de deelname met BMW aan de DTM aan, nu volgt ROWE Racing als tweede team dat de BMW M6 GT3 in de DTM inzet. De renstal uit St. Ingbert in de Duitse deelstaat Saarland liet al maanden geleden weten, dat het deelname aan de DTM als een serieuze optie beschouwde. Nu is de kogel dus door de kerk, waarbij de rijdersbezetting op een later tijdstip wordt onthuld.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Hans-Peter Naundorf, die Rowe Racing in 2011 samen met Michael Zehe, niet onverdienstelijk amateurcoureur en CEO van oliemerk ROWE, in het leven riep, maakte er nooit een geheim van dat hij graag weer in de DTM actief zou zijn. Eerder was Naundorf technisch directeur van het Persson-team, dat jarenlang Mercedessen in de DTM inzette. Met de overstap van de DTM naar GT-auto's gaat voor Naundorf met zijn eigen team de wens in vervulling.

Het team, waarvan Naundorf met zijn 'Motorsport Competence Group' het operationele gedeelte voor zijn rekening neemt, kan bogen op fraaie GT-successen. In 2016 won Rowe met BMW de 24 Uur van Spa-Francorchamps, vorig jaar behaalde het team met BMW de overwinning in de 24-uursrace van de Nürburgring, met onze landgenoot Nicky Catsburg als een van de rijders. Enkele weken later won Rowe met Porsche opnieuw de klassieker in Spa. Ook met Porsche behaalde het team eind 2019 de tweede en derde plaats in de FIA GT World Cup in Macau.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet