Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Red Bull onthult de RB16B, het wapen van Max Verstappen in 2021

redbull-rb16b

Als vierde in de rij heeft Red Bull vanochtend beelden afgegeven van zijn F1-auto voor het seizoen 2021. De Red Bull RB16B moet de balansproblemen corrigeren waarmee vooral Alex Albon vorig jaar kampte. Albon heeft plaatsgemaakt voor de ervaren Sergio Pérez, die in 2020 zijn eerste GP-overwinning behaalde.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Red Bull Racing

Volgens Red Bull is zo'n 60 procent van de RB16B meegenomen van zijn voorganger. Toch moet de gewijzigde 40 procent precies het primadonna-gedrag tegengaan waarmee de RB16 van 2020 te maken had. De balans van die auto liep langs een dunne draad en ook presteerde de RB16 niet op alle circuits gelijk.

Los van de verbeteringen die motorleverancier Honda in zijn laatste jaar heeft doorgevoerd, werkte Red Bull vooral aan de aerodynamica, om zo een auto te creëren die vriendelijker en consistenter in gebruik is. Een windtunnelcorrelatiefout bleek ten grondslag te liggen aan de gevoeligheid van de RB16, zo onthulde teambaas Christian Horner afgelopen week.

redbull-rb16b-2

Daar moet nieuwkomer Sergio Pérez van meeprofiteren, zo is de hoop bij Red Bull. De routinier werd binnengehaald na zijn spectaculaire overwinning in Bahrein vorig jaar en moet in het constructeurskampioenschap de Bottas-rol voor het team gaan vertolken. Alleen dan kan Red Bull zijn rivaal Mercedes ervan weerhouden om de achtste constructeurstitel op rij in de wacht te slepen.

De persoonlijke sponsors van Pérez, zoals Telcel, zijn prominent zichtbaar op de RB16B.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet