Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Alfa Romeo toont de C41 aan de wereld

alfaromeo-c41

Alfa Romeo heeft vanochtend zijn C41 onthuld, de auto waarmee het in 2021 meedoet aan het wereldkampioenschap Formule 1. De presentatie vond plaats in Warschau, de zetel van hoofdsponsor Orlen.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Alfa Romeo Racing Orlen

De opvallendste wijziging aan de C41 was het spiegelbeeld in kleuren waarvoor de fabrikant aan de achterkant van de auto heeft gekozen: het is nu rood op wit, terwijl het in 2020 nog wit op rood was. De typeaanduiding C41 is twee nummertjes verder dan de C39 van vorig jaar, maar de Sauber-projectcode C40 was al vergeven aan de auto die aan het nieuwe reglement moet voldoen. Toen dat reglement een jaar opschoof en 2021 in een interimjaar veranderde, werd C41 de naam van de doorontwikkeling van de C39.

alfaromeo-c41-2

Alfa hoopt in 2021 verder te komen dan de magere puntenoogst van 2020, toen Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi samen slechts acht punten vergaarden. Dat leverde het team nog steeds de achtste plaats in het constructeurskampioenschap op, maar dat was alleen maar omdat die andere Ferrari-klant Haas het nóg slechter deed. Sauber Motorsport, het Zwitserse bedrijf dat de Alfa's op de baan brengt, verwacht dat de Ferrari-motor dit jaar minder een handicap zal blijken dan in 2020.

Räikkönen en Giovinazzi blijven voor het derde achtereenvolgende seizoen aan als teamgenoten. Het is de verwachting dat Alfa Romeo dit jaar ook de verlenging tot 2025 bekendmaakt van de samenwerking met Ferrari. Net als vorig jaar is Robert Kubica de reservecoureur, wat met een Poolse hoofdsponsor wel zo prettig uitkomt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet