Sportscars

Sportscars: Opnieuw winst voor G-Drive-trio in Dubai, GPX-Porsche wint GT (lang)

210214 G-Drive
Ferdinand Habsburg, René Binder en Yfei Ye behaalden hun tweede overwinning op rij

Twee uit twee voor het G-Drive-team: na de winst van gisteren schreven coureurs Ferdinand Habsburg, René Binder en Yfei Ye op het Dubai Autodrome ook de tweede vier-uursrace van de Asian Le Mans Series op hun naam. Met de tweede Aurus-Gibson van het team eindigden John Falb, Franco Colapinto en Rui Pinto de Andrade op de tweede plaats, terwijl Phoenix Racing met Matthias Kaiser, Simon Trummer en Nicki Thiim in de Oreca-Gibson de derde plaats van gisteren herhaalde. Ook in de LMP3-klasse waren de winnaars dezelfde als gisteren: Manuel Maldonado, Rory Penttinen en Wayne Boyd in de United Autosports-Ligier. De winst in de GT-klasse was ditmaal wel voor het gisteren nogal onfortuinlijke GPX-Porsche-trio Julien Andlauer, Axcil Jefferies en Alain Ferté. Ditmaal had het Walkenhorst-BMW-team met Nicky Catsburg pech: Chandler Hull werd al in de zesde ronde geraakt, waarop de auto strandde en niet meer teruggebracht kon worden, waarop de race voor het team ten einde was.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Asian Le Mans Series

Opnieuw domineerde het G-Drive-team, waarvan het operationele deel in handen was van Algarve Pro Racing, de gang van zaken tijdens de vier-uursrace in Dubai. Aanvankelijk nam John Falb in de nummer 25-auto de leiding, maar al vrij snel nam René Binder in de Aurus met het nummer 26 de koppositie over. Zelfs een 'drive-trough' vanwege het passeren van langzamere deelnemers buiten de afgrenzing van de baan bracht de tweede zege op rij voor Binder, Habsburg en Yfei Ye niet meer in gevaar en zo kwam Ye met een voorsprong van ruim 45 seconden op Franco Colapinto in de andere G-Drive-Aurus als winnaar over de eindstreep. De derde plaats was wederom voor Phoenix Racing, dat dit weekeinde zijn debuut in de prototype-racerij beleefde. Daarachter eindigde de Oreca van het nieuw geformeerde Racing Team India met rijders Narain Karthikeyan, Arjun Maini en Naveen Rao op de vierde plaats.

In LMP3 was United Autosports succesvol met de eerste en de tweede plaats, inclusief de tweede opeenvolgende zege voor Manuel Maldonado, Wayne Boyd en Rory Penttinen. De United-Ligier met John Loggie, Robert Wheldon en Andy Meyrick eindigde op de tweede plaats, voor nielsen Racing met Matt Bell en Rodrigo Sales. Tot een alfuur voor het einde leken Laurents Hörr en Jean Glorieux met de DKR Racing-Duqueine nog de beste papieren in handen te hebben, totdat Hörr nog een keer naar binnen moest voor een stop, waardoor Boyd in de United-Ligier de leiding kon overnemen en de zege veiligstelde.

210214 GPX

In de GT-klasse was het lokale team GPX Racing, dat gisteren in het zicht van de haven de overwinning in rook zag opgaan toen Alain Ferté in de rondte ging, nu wel succesvol met de Porsche 911 GT3 R, en dit ondanks een 20 kg hoger minimumgewicht als gevolg van een BoP-aanpassing na de race van gisteren. Ditmaal reed Ferté de middelste stint, waarna Julien Andlauer het karwei kon afmaken. De Rinaldi-Ferrari met Rino Mastronardi, David Perel en Davide Rigon eindigde op de tweede plaats, voor de Garage 59-Aston Martin van Maxime Martin, Valentin Hasse-Clot en Alexander West, nadat Martin in de laatste ronde nog Ralf Bohn in de gisteren winnende Herberth-Porsche had weten te passeren. Ook Raffaele Marciello in de HubAuto-Mercedes haalde Bohn in de laatstse ronde op het 5,390 kilometer lange circuit nog in, zodat het Herberth-Porsche-team uiteindelijk genoegen moest nemen met de vijfde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet