DTM

DTM: Mercedes-AMG ondersteunt klantenteams in DTM

210204 DTM Mercedes
Ook de Mercedes-AMG GT3 mag komend seizoen in de DTM aan de start worden verwacht

Al in november stond GruppeM uit Hongkong met een Mercedes-AMG GT3 vast als eerste team dat zich had ingeschreven voor de DTM van dit jaar. Vandaag maakte Mercedes-AMG Motorsport bekend dat het "meerdere" teams bij de deelname aan de DTM wil ondersteunen. Daarmee keert het merk terug in de serie waarin het met elf rijderstitels, 14 teamtitels en zeven merkenkampioenschappen recordhouder is. Anders dan in het verleden echter zijn het nu privéteams die de vlag voor Mercedes-AMG hoog moeten houden.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De teams die Mercedes-AMG in de DTM vertegenwoordigen, zijn nog niet met name genoemd, al kwam zoals gemeld GruppeM zelf al enkele maanden geleden met de aankondiging naar buiten. Van het HRT-team van Hubert Haupt, zelf oud-DTM-coureur met Audi en Opel, is bekend dat het serieuze belangstelling voor een DTM-project heeft, naast de bestaande deelname aan de GT World Challenge en de Nürburgring Endurance Series plus afzonderlijke evenementen als de 24-uursraces van Dubai en de Nürburgring.

Naast teams die deelnemen aan de DTM ondersteunt Mercedes-AMG dit jaar ook weer klantenteams in de ADAC GT Masters, waarin Mercedes vorig jaar het merk met de meeste overwinningen was, alsmede de Intercontinental GT Challenge, de GT World Challenge en de Nürburgring Endurance Series. Daarbij kunnen de teams ook rekenen op versterking door coureurs van Mercedes-AMG. Evenals in voorgaande jaren maken de Duitsers Maximilian Buhk, Maro Engell, Maximilian Götz, Thomas Jäger en Luca Stolz plus de Italiaan Raffaele Marciello deel uit van het offciële rijderskader van Mercedes-AMG. Nieuw in dat gezelschap zijn de Spanjaard Dani Juncadella, die eerder ook al voor Mercedes in de DTM uitkwam, en de Fransman Jules Gounon, de afgelopen jaren fabrieksrijder voor Bentley.

Voor geselecteerde races, zoals de wedstrijden van de Intercontinental GT Challenge en de 24-uursraces van de Nürburgring en Spa-Francorchamps, kan het kader nog verder worden uitgebreid. Of onze landgenoot Yelmer Buurman, de afgelopen jaren ook actief voor Mercedes-AMG, tijdens deze evenementen weer voor het merk in actie komt, is nog niet bekend. Buurman zelf was niet voor commentaar bereikbaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet