Sportscars

Sportscars: Eerste Amerikaanse LMDh-toezegging: Acura in IMSA 2023

210126 IMSA Acura

Na aankondigingen van Audi en Porsche van Europese zijde is er nu ook de eerste toezegging vanuit de Verenigde Staten voor een programma in de nieuwe LMDh-prototype-klasse in de lange-afstandsracerij vanaf 2023. Acura Motorsports, de sportieve tak van het zustermerk van Honda, kondigde de ontwikkeling van een LMDh-prototype voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship voor 2023 en de jaren daarna aan.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De aankondiging van Acura, in de week voorafgaand aan de Rolex 24 At Daytona, waar vorig jaar de LMDh-categorie als gezamenlijk initiatief voor de IMSA-serie en het FIA WEC werd gepresenteerd, was uiterst summier. "Acura Motorsports heeft vandaag bevestigd dat het zal blijven deelnemen aan de topklasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in 2023 onder het nieuwe Le Mans Daytona hybrid (LMDh)-formaat."

Anders dan in de aankondigingen van Audi en Porsche, waarin expliciet verwezen werd naar zowel het IMSAWeatherTech-kampioenscha als het FIA World Endurance Championship, spreekt het persbericht van Acura specifiek van de Noord-Amerikaanse serie. In de afgelopen twee seizoenen won Acura met het Penske-team alle titels (rijders, teams en fabrikanten) in de DPi-klasse van het IMSA-kampioenschap. In 2019 won Acura met de NSX ook de rijders- en teamtitels in de GTD-klasse, waarin vorig jaar zelfs alle drie de titels gewonnen werden.

"Wij allemaal bij IMSA zijn super blij met de reacties op het LDMh-concept en de wereldwijde samenvoering", zei IMSA-president John Doonan. "Met de toezeggingen die al bekendgemaakt zijn en het aantal autofabrikanten dat nog steeds LMDh als marketing- en technologieplatform bestudeert is er volop ontwikkeling met het oog op de toekomst van onze sport. Onze trouwe fans over de hele wereld hebben echt iets om naar uit te kijken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet