Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: FIA WEC schrapt Sebring, seizoensstart nu in Portugal

210122 WEC Portimao
Het WEC-seizoen start in de heuvels van de Algarve in plaats van in de vlakten van Florida

Voor het tweede jaar op rij is de aanvankelijk geplande race van het FIA WEC op het circuit van Sebring in Florida afgeblazen. De annulering, die al een tijdlang in de lucht hing, werd zojuist bevestigd door de organisatie van het FIA WEC. In plaats daarvan begint het seizoen 2021 nu in Europa: het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão in het zuiden van Portugal is aangewezen als alternatief. Van 2 tot en met 4 april wordt daar een acht-uursrace verreden.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"Sebring wordt heel moeilijk", erkende Rob Leupen, directeur van het Toyota Gazoo-fabrieksteam, vorige week al op een vraag van AUTOSPORT.NL. Inderdaad lijken de reisrestricties, ook op initiatief van de afgelopen woensdag aangetreden nieuwe Amerikaanse president Joe Biden, eerder strenger dan lichter te worden. Omdat het merendeel van de FIA WEC-teams in Europa gehuisvest is, had de organisatie dan feitelijk ook geen andere keuze dan de geplande race in Sebring net als vorig jaar af te gelasten.

De beslissing moest nu wel worden genomen, want voor volgende week stond er al zeetransport van materiaal van diverse teams voor de race in Sebring gepland. Portimão stond al een tijdlang vast als alternatief voor het geval dat de race in Sebring geen doorgang zou vinden. Voorafgaand aan de race tijdens het eerste weekeinde van april wordt ook de 'pre-season test' van het FIA WEC op het Portugese circuit gehouden, en wel op 30 en 31 maart. Portimão staat al een aantal jaren op de kalender van de European Le Mans Series, het FIA WEC kwam er nog niet eerder in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet