Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Formula Regional: Ten Brinke eerste Nederlander in fusieklasse

tenbrinke

Thomas ten Brinke is de eerste Nederlander van wie bekend is dat hij komend jaar deelneemt aan het Formula Regional European Championship by Alpine. De 15-jarige zoon van rallyrijder Bernhard ten Brinke heeft getekend bij topteam ART.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: PR

Ten Brinke maakte vorig jaar zijn formuledebuut bij MP Motorsport in het Spaanse F4-kampioenschap en eindigde daarin als derde, ondanks het feit dat hij pas vanaf de zevende race van het kampioenschap meestreed om de titel. Zijn vorm maakte zo veel indruk bij het Franse topteam ART dat Ten Brinke nu is gecontracteerd als ART-coureur in het nieuwe Formule Regional-kampioenschap. De wereldkampioen in de OK Junior-karts van 2019 krijgt waarschijnlijk Gabriele Mini als een van zijn teamgenoten. Mini is de kersverse Italiaans F4-kampioen.

Ten Brinke is de zevende coureur die officieel is bekendgemaakt als F Regional-coureur. Tegelijk met de Zeddammer werd Tommy Smith bij JD aangekondigd, nadat het Italiaanse team eerder al Dudu Barrichello (de zoon van Rubens) contracteerde. Bij R-Ace staan Zane Maloney en Isack Hadjar inmiddels vast. Bij Prema tekende David Vidales in december al, waarna de Italianen deze maand ook in zee gingen met Dino Beganovic.

Beide Nederlandse formulegrootmachten – MP Motorsport en Van Amersfoort Racing – nemen deel aan de fusie tussen de Eurocup Formule Renault en de Formula Regional European, maar moeten hun coureurs nog bekendmaken. De nieuwe klasse gaat gebruikmaken van de Tatuus F3-T318 uit de Formula Regional en de W Series, maar vervangt de Alfa Romeo-motor door de Renault-krachtbron, die voor 2021 wordt omgedoopt in Alpine.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet