Sportscars

Sportscars: Renger van der Zande met Inter Europol Competition in FIA WEC

210105 WEC Inter Europol auto
De geel-groene kleurstelling van Inter Europol Competition is dit seizoen te zien in het FIA WEC

Inter Europol Competition, dat als eerste team uit Polen deelneemt aan het FIA World Endurance Championship, pakt de zaken serieus aan. Ruim twee maanden voordat het seizoen – afhankelijk van de coronasituatie – van start gaat op het circuit van Sebring, maakt het team de rijdersbezetting voor de komende campagne bekend. Met Renger van der Zande heeft het team voor het eerst een Nederlandse coureur in de gelederen. Van der Zande deelt de geel-groene Oreca-LMP2 met de Brit Alex Brundle en de Pool Kuba Smiechowski. In Sebring, waar Van der Zande vanwege zijn IMSA-verplichtingen niet kan rijden, komt niemand minder dan Helio Castroneves voor het team in actie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Momenteel is de aandacht in Polen natuurlijk vooral gericht op het skispringen, waarin David Kubacki en Kamil Stoch met hun overwinningen in respectievelijk Garmisch-Partenkirchen en Innsbruck overtuigden en Stoch in een zetel op weg lijkt naar zijn derde overwinning in de Vierschanzentournee. Ook in de autosport komt er echter goed nieuws vanuit Polen, en dan hebben we het niet in eerste instantie over het sterke optreden van Jakub Przygonski met de Red Bull-Orlen-Toyota in de Dakar-rally, maar dus ook over het team Inter Europol Competition, dat de laatste jaren al flink aan de weg timmerde in de European Le Mans Series en nu aan zijn eerste volledige seizoen in de LMP2-klasse van het FIA WEC begint.

210105 WEC Inter Europol Zande

Voor Renger van der Zande (foto boven) betekent de samenwerking met Inter Europol Competition dat hij in combinatie met zijn deelname met Chip Ganassi Racing aan het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship opnieuw in de twee beste lange-afstandscompetities ter wereld uitkomt. "Het is een voorrecht om dit programma aan mijn IMSA-deelname te kunnen toevoegen", zegt Van der Zande. "Natuurlijk ben ik ook blij dat ik weer in Le Mans kan uitkomen. Tijdens het Sebring-weekeinde heeft mijn IMSA-deelname prioriteit, wat inhoudt dat het WEC-seizoen voor mij dus bij de race daarna op Spa-Francorchamps begint."

Overigens is Renger van der Zande niet de enige Nederlandse link bij het team, want Cara de Vlaming verzorgt al een aantal jaren de PR voor Inter Europol Racing. De Amsterdamse beschikt over jarenlange ervaring op dit gebied en was eerder ondermeer actief voor Mitsubishi in off-road-rally's en voor Oreca met de Chrysler Viper in de lange-afstandsracerij. Ze won ook de prestigieuze 'Prix de la communication' tijdens de 24 Uur van Le Mans.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet