ESports

Div: Jarno Opmeer pakt titel in F1 Esports Pro Series

opmeer

Nederland heeft zijn wereldkampioen Formule 1 – en het is niet Max Verstappen. Na een jaar F1 Esports waarin Jarno Opmeer zich van zijn allerbeste kant liet zien, bekroonde de Nederlandse Alfa Romeo-coureur vandaag het simseizoen 2020 met de wereldtitel in de Esports Pro Series.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: screenshots F1 Esports Series

De titel van Opmeer komt na een jaar waarin de Nederlander meteen sterk van start ging. In zijn debuutjaar voor Alfa Romeo greep hij de zege in de openingsrace in Bahrein, waarna hij derde werd in Hanoi en nog eens won in China. Die race gaat de boeken in als zijn meesterstuk, na een alternatieve strategie die hem in de slotfase van de zesde naar de eerste plaats zag jagen.

opmeer2

Op Zandvoort werd Opmeer tweede en in Canada won hij opnieuw – drie zeges in vijf races. Op dat moment had hij zó'n voorsprong in het kampioenschap dat hij op zijn succes kon leunen. Met overwinningen op Spa en Suzuka kwam zijn naaste rivaal Frederik Rasmussen (Red Bull) dichterbij, maar met een overwinning in de voorlaatste race op Hermanos Rodriguez zette Opmeer al een grote stap naar de titel. Die stelde hij vanavond op het circuit van Interlagos definitief veilig. Zijn zevende plaats was ruim genoeg, want Rasmussen finishte als achtste.

opmeer3

Opmeer is een van de weinige simmers met echte formule-ervaring tot op het niveau van Formule Renault en dat maakt hem in het veld zo bijzonder. De andere Nederlanders in het veld konden dit seizoen overigens weinig potten breken: Bono Huis eindigde in het middenveld, Floris Wijers en Casper Jansen bleven puntloos.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet