Porsche Cups

Porsche Cups:Larry ten Voorde leidt titelstrijd Duitse Porsche Carrera Cup na zege Lausitzring

Met een overwinning en een tweede plek heeft Larry ten Voorde de leiding in de tussenstand van de Duitse Porsche Carrera Cup op de Lausitzring overgenomen. De Nederlander leidt het kampioenschap met 191 punten, zijn grootste tegenstander, de Luxemburger Dylan Perreira heeft negen punten achterstand. De beslissing tussen de beide titelkandidaten valt dit weekend in Oschersleben.


2020 Larry ten Voorde
Larry ten Voorde de nieuwe leider in het kampioenschap. Volgende week kampioen?

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

Larry ten Voor leidt titelstrijd Duitse Porsche Carrera Cup na zege Lausitzring
Met een derde overwinning tijdens de eerste zaterdagwedstrijd op de Lausitzring heeft Larry ten Voorde de titelstrijd volledig open weten te houden. Zijn grootste rivaal Dylan Perreira(Förch Racing) eindigde als tweede gevolgd door de Italiaan Diego Bertonelli(Fach Auto Tech) Larry ten Voorde: "De wedstrijd verliep goed en ik heb dit onder regenachtige omstandigheden wel onderstreept. Mijn start was niet perfect maar ik kwam wel snel in mijn ritme" Met deze zege deelde Ten Voorde een aardig psychologische klap richting Perreira uit.
De trainingen vonden uiterst moeilijke weersomstandigheden plaats en bij aanvang van de wedstrijd was de regen uiteindelijk wel opgehouden maar de baan bleef vochtig. Rudy van Buren produceerde in de CarTech Motorsport by Nigrin Porsche 911 GT3 Cup een raketstart waarbij zowel Bertonelli als Ten Voorde volledig verraste en zelfs de leiding nam. Maar in de derde ronde zette Ten Voorde de aanval op zijn landgenoot in en nam de leiding over. Kort daarna verloor Van Buren na een grindbakexcursie meerdere posities voordat hij opnieuw de aansluiting vond en nog als zesde wist te eindigen.


2020 Rivas Carlos Rivas behaalde in ieder geval de ProAm titel al afgelopen zaterdag.

Het betekende voordeel voor Dylan Perreira die vanaf P6 vertrokken was en zodoende naar P2 opschoof. Dennis Perreira: "Onder dergelijke omstandigheden heb je je volledige concentratie nodig. Na mijn matige kwalificatie performance is P2 een subliem resultaat voor mij.
De derde en vierde plek gingen naar Diego Bertonelli en Julian Hanses. Uitkomend voor het Fach Tech Team reed de Italiaan een prachtige wedstrijd die voor de tweede maal in de Duitse Porsche Carrera Cup met een podium beloond werd.

Bertonelli: "Ik hou van deze vochtige condities en de wedstrijden zijn werkelijk uitdagend omdat we niet over ABS of andere hulpmiddelen beschikken. Het duel met Julian was intense maar ik heb ervan genoten. Jesse van Kuijk kwam voor het Team GP Elite overigens als achtste over de streep. Overigens waren er met Lucas Groeneveld(eveneens Team GP Elite) evenals de wedstrijd zondag drie Nederlanders in de Top 10.


2020 Ten Voorde 1
Larry deed goede zaken op de Lausitzring.

In de ProAm klasse ging de zege naar de Luxemburger Carlos Rivas uitkomend voor het team van Black Falcon schreef de ProAm klasse op zijn naam.De tweede wedstrijd op zondag leverde een overwinning voor Leon Köhler van het T3 HRT Motorsports team op. Overigens betekende het een dubbelpodium voor T3 HRT Motorsports met zijn teamgenoot Lauren Heinrich op de derde plek. Met een tweede plek wist Larry ten Voorde zijn leiderspositie te verstevigen. In de ProAm klasse werd de titelstrijd beslist en ging het kampioenschap naar Carlos Rivas voor het team van Black Falcon Racing.

Op een kletsnatte baan opteerden vrijwel alle rijders voor regenbanden en direct bij de start katapulteerde Lauren Heinrich zich richting kop met Leon Köhler en Larry ten Voorde in zijn kielzog. In de derde ronde wist Köhler zijn teamgenoot te passeren en behaalde een overtuigende overwinning. Ten Voorde profiteerde van het feit dat Heinrich zich in de zesde ronde verremde en kon op deze wijze P2 innemen.

2020 Van Buren start
Raketstart van Rudy van Buren in de tweede wedstrijd. De SIM Racer wordt steeds beter in "the real world"

Larry ten Voorde: "Ik beschikte helaas niet over Köhler's snelheid maar in zijn totaliteit was het voor mij een succesvol weekend. In het kampioenschap sta ik aan de leiding en ga vol zelfvertrouwen naar Oschersleben."

Lauren Heinrich behaalde op de Lausitzring zijn vijfde podiumresultaat. "Ik wist dat zowel Ten Voorde als Köhler op een natte baan erg snel waren. Mijn hoofddoel lag in het feit om mijn derde plek te verdedigen en daar ben ik in geslaagd. Rudy van Buren behaalde overigens met een vierde plek zijn beste seizoensresultaat in de Duitse Porsche Carrera Cup. Met een achtste plek moest Perreira zijn leiderspositie in de tussenstand van het kampioenschap overigens aan Ten Voorde afstaan. Tot overmaat van ramp spinde de Luxemburger in derde ronde ook nog eens van de baan en moest aan de start van het veld aansluiten alvorens aan een inhaalwedstrijd te beginnen.

M20 4987 fine
Met van Buren moet de concurrentie dus steeds meer rekening gaan houden.

Met acht overwinningen dit seizoen in de ProAm klasse stelde zijn landgenoot Carlos Rivas de titel veilig. In de tweede wedstrijd versloeg hij Stefan Rehkopf(Nebulus Racing by Huber) en Matthias Jesserich(CarTech Motorsport by Nigrin)

Carlos Rivas: "Wij zijn al enkele jaren een goed voorbereid team en het was de sleutel tot ons succes dit seizoen. Bovendien waren de totaal veranderende weersomstandigheden gedurende de wedstrijd behoorlijk uitdagend."

Hurai Isaak, Project Manager van de Duitse Porsche Carrera Cup: " Met een nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap twee spannende en wedstrijden en de beslissing in de ProAm categorie had de Lausitzring dit weekend veel te bieden."

Race 8 Porsche Carrera Cup Deutschland
1. Larry ten Voorde (Netherlands/Nebulus Racing by Huber)
2. Dylan Pereira (Luxembourg/Förch Racing)
3. Diego Bertonelli (Italy/Fach Auto Tech)
4. Julian Hanses (Germany/Förch Racing)
5. Laurin Heinrich (Germany/T3/HRT Motorsport)
6. Rudy van Buren (Netherlands/CarTech Motorsport by Nigrin)
7. Leon Köhler (Germany/T3/HRT Motorsport)
8. Jesse van Kuijk (Netherlands/Team GP Elite)
9. Jukka Honkavuori (Finland/MRS-GT Racing)
10. Lucas Groeneveld (Netherlands/GP Elite)
Race 9 Porsche Carrera Cup Deutschland

2020 Kohler 1
Mooie overwinning van Leon Köhler in de tweede wedstrijd.

Race 9 Porsche Carrera Cup Deutschland
1. Leon Köhler (Germany/T3/HRT Motorsport)
2. Larry ten Voorde (Netherlands/Nebulus Racing by Huber)
3. Laurin Heinrich (Germany/T3/HRT Motorsport)
4. Rudy van Buren (Netherlands/CarTech Motorsport by Nigrin)
5. Diego Bertonelli (Italy/Fach Auto Tech)
6. Joey Mawson (Australia/Fach Auto Tech)
7. Lucas Groeneveld (Netherlands/GP Elite)
8. Dylan Pereira (Luxembourg/Förch Racing)
9. Julian Hanses (Germany/Förch Racing)
10. Kay van Berlo (Netherlands/Nebulus Racing by Huber)

Tussenstand kampioenschap
1. Larry ten Voorde (Netherlands /Nebulus Racing by Huber), 191 pnt
2. Dylan Pereira (Luxembourg/Förch Racing), 182 pnt
3. Laurin Heinrich (Germany/T3/HRT Motorsport), 117 pnt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet