Diversen

Div: Beitske Visser voor Duits team BS+ in nieuwe mondiale simraceserie

201027 RCCO Visser 480
Beitske Visser komt voor het team BS+ Competition uit in het RCCO World eX Championship

Met Beitske Visser is er nu ook sprake van Nederlandse deelname in het RCCO World eX Championship, de nieuwe virtuele raceserie die is opgezet door oud-DTM-kampioen Mike Rockenfeller. Visser is tevens de eerste vrouwelijke rijdster in de serie, die volgend jaar van start gaat. Beitske Visser komt uit voor het Duitse team BS+ Competition, dat al vele successen in de simracerij behaalde.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Simracen wordt almaar groter", zegt Visser. "Ook op de weg en op het circuit neemt het aantal elektrische auto's toe. Ik kijk ernaar uit, deze auto nu in de sim te rijden. Het concept, waarbij echte rijders het opnemen tegen professionele simracers, vind ik cool."

De filosofie van het RCCO World eX Championship voorziet in de deelname van tien teams, die elk ook een land vertegenwoordigen. Eerder al werd de inschrijving van het Franse team R8G eSports aangekondigd, een simraceteam dat is opgericht door (nog) Formule 1-rijder Romain Grosjean. BS+ Competition vertegenwoordigt Duitsland, maar doet dat dus met een Nederlandse rijdster als professional. Visser komt ook bij het simracen goed uit de voeten. Zo won ze eerder dit jaar de virtuele competitie van de W-Serie.

201027 RCCO auto
Een futuristisch ogende elektrische simraceauto voor het team BS+ Competition

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet