NASCAR

NASCAR: Spectaculaire zege Harrison Burton in Texas

Met een prachtige move ging Harrison Burton in de allerlaatste bocht aan de Chevrolet van Noah Gragson voorbij, die hiermee zijn kans in op een plek in de kampioensronde verspeelde. Gragson moest in principe winnen om een ronde verder te komen in de Xfinity playoffs. In de tussenstand van het kampioenschap bevond Gragson zich 33 punten onder de streep van zijn concurrenten. Overigens betekende het voor Burton zijn derde overwinning in de Xfinity-series maar was al eerder voor de kampioensronde uitgeschakeld.

2020 Harrison Burton
Prachtig gereden wedstijd van Harrison Burton in de JGR Toyota.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Spectaculaire zege Harrison Burton in Texas
Voorlopig is Chase Briscoe de enige coureur die van een plek in playoffs volgende maand in Phoenix verzekerd is. De resterende plekken worden volgende week op Martinsville beslist.Harrison Burton: "Hier kwamen we voor. Doen wat je moet doen en dat is snel zijn. En het was ongelofelijk van wat we in de allerlaatste ronde deden." Nadat Burton in de 107e spinde, wist hij zich goed te herstellen en ging in de 198e ronde aan Anthony Alfredo voorbij. Vervolgens werd de achtervolging op Noah Gragson ingezet die vanaf de 186e ronde de leiding in handen had. In Turn 4 ging de JGR Toyota definitief aan Gragson 's JR Motorsport Chevrolet voorbij. Het verschil bedroeg op de streep slecht 0.445 secs.

2020 Gragson Burton Moment van de waarheid. Burton gaat aan Gragson voorbij.

Harrison Burton: "Wij beschikten over zo'n snelle auto, ik geloof dat ik mijn leven nog nooit zo snel gereden heb. Ik weet niet hoe het allemaal in elkaar paste, ik was aan het schreeuwen en verloor zelfs even mijn stem. Dit was zo bijzonder. Zeker omdat ik na een spin nog nooit zo sterk ben teruggekomen. Vrijwel de gehele dag hebben we tot aan de limiet gepusht. We gaan in ieder geval met cowboyhoeden naar huis."

2020 Austin Cindric
Austin Cindric werd ondanks een pitlane incident toch nog vierde.

Noah Gragson: "Ik wist dat wij over een snelle auto beschikten en ben nogal gefrustreerd over mijzelf. Ik heb het hier in
een "Make or Break" seizoen gewoon cadeau gegeven."Bij een herstart in de 186e ronde ging het voor vier Playoff kandidaten mis. Zes Playoff kandidaten bevonden zich in de zes beste posities maar even later werden zij door het gehele startveld verspreid toen Allgaier onder Chastain losbrak wat in een crash resulteerde waarbij ook Brandon Jones en Jeremy Clements betrokken waren.

Justin Allgaier: "Ik probeerde Chastain zoveel mogelijk ruimte te geven, maar toen hij één van mijn spatborden raakte, verloor ik de controle. En hij bleef gewoon aan de linkerzijde hangen waardoor hij het halve startveld vernielde." Beide heren beschikken al geruime tijd over een behoorlijk vijandige relatie in de Xfinity-series. Chastain gaf achteraf eerlijk toe dat het zijn fout was. "Absoluut onacceptabel om dit soort fouten te maken." De beiden wedstrijdsegmenten kwamen op naam van Harrison Burton en Brandon Jones te staan.

2020 Winners Circke
Derde seizoenszege voor Harrison Burton.

Uitslag O'Reilly Autoparts 300
1. Harrison Burton Toyota 200 ronden
2. Noah Gragson Chevrolet 200 ronden
3. Anthony Alfredo Chevrolet 200 ronden
4. Austin Cindric Ford 200 ronden
5. Brandon Brown Chevrolet 200 ronden
6. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
7. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
8. Ryan Vargas Chevrolet 200 ronden
9. Josh Williams Chevrolet 200 ronden
10. Tony Joe Martins Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet