Porsche Cups

Porsche Cup: Dylan Perreira oppermachtig op de Red Bull Ring. Ten Voorde tweemaal tweede

De Luxemburger Dylan Pereira was op de Red Bull Ring oppermachtig en schreef alle drie de wedstrijden op zijn naam. Daardoor moest Larry ten Voorde zijn leiderspositie in de tussenstand van het kampioenschap afstaan. Het verschil tussen beiden bedraagt nu acht punten. Ten Voorde eindigde dit weekend tweemaal als tweede en eenmaal als derde. Aan overwinningen kwam de Nederlander dit weekend helaas niet toe.


2020 Perrera 1
Hattrick voor Dylan Pereira op de Red Bull Ring.


Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

Dylan Pereira oppermachtig op de Red Bull Ring
In totaal heeft Pereira nu vijf seizoen overwinningen op zijn naam staan. De Luxemburger won afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd op de Red Bull Ring. De eerste wedstrijd vond onder herfstachtige temperaturen plaats. Polesitter Leon Köhler viel bij de start al ver terug waardoor Ten Voorde en Perreira de leiding konden nemen. Tien ronden lang kon Ten Voorde de druk van Perreira weerstaan maar in de elfde ronde moest Larry zijn leiderspositie prijsgeven. Ten Voorde: "Over de gehele afstand heb ik geen enkele fout gemaakt maar ik beschikte gewoon niet over de snelheid om mijzelf tegenover Dylan te verdedigen."

Rookie-coureur Lauren Heinrich was erg verheugd over zijn tweede podiumresultaat in de Duitse Porsche Carrera Cup. "Met dit resultaat ben ik in de zevende hemel maar in het begin had ik wat moeite om de banden op temperatuur te krijgen. Overigens was Henrich de best geklasseerde deelnemer uit de z.g. Porsche Carrera Cup Deutschland Talent Pool. Het z.g. Junior programma van Porsche. De vierde en vijfde plek gingen naar Julian Hanses(D/Förch Racing) en Köhler. "Mijn start was niet al te best maar daar kwam ik snel overheen omdat ik bij verschillende duels betrokken was. Het stelde mij wel in staat om als vijfde te eindigen.

De Australiër Joey Mawson(Fach Auto Tech) kwam als zesde over de streep, gevolgd door Lukas Ertl(D/Overdrive Racing by Huber), Rudy van Buren(NL/Car Tech Motorsport by Nigrin). De Luxemburger Carlos Rivas(Black Falcon Team Textar) won de ProAm categorie en behaalde dit seizoen zijn vierde overwinning.

2020 Start PC Start op de Red Bull Ring.

De twee wedstrijden op zondag vielen eveneens aan Perreira ten prooi. In de eerste wedstrijd had de Luxemburger een betere start dan Lauren Heinrich(D T3/HRT Motorsport) en nam direct afstand van zijn concurrenten en met een tweede zege dit weekend onderstreepte hij nogmaals zijn titelambities. Larry ten Voorde(Nebelus Racing by Huber) eindigde als tweede en ging al vroeg in de wedstrijd aan Heinrich voorbij. "Mijn eerste ronden waren gewoon goed maar ik slaagde er niet in om Dylan te passeren. Met het oog op de tussenstand van het kampioenschap is het resultaat wat teleurstellend maar als team kijken we hier goed naar" aldus Ten Voorde. Als beste coureur uit de Porsche Talent Pool eindigde Heinrich als derde. De top 5 werd afgerond door de Fin Jukka Honlavuori(MRS GT Racing) en de Nederlander Rudy van Buren( CarTech Motorsport by Nigrin).

2020 Ten Voorde
Tweemaal een podium voor Larry ten Voorde.

Voor de derde wedstrijd op zondag had Perreira een raketstart en hij katapulteerde zichzelf vanaf een derde startplek direct in eerste positie. Zowel Ten Voorde als polesitter Heinrich waren hiertegen kansloos. Maar ook na een herstart ten gevolge van een safetycarfase bleef Perreira gefocust en ging na 21 ronden als eerste over de streep.

2020 Mawson
Joey Mawson probeert zijn weg nu in de Porsche Cup te vinden.

Lauren Heinrich: " Als je vanaf pole mag starten dan hoop je natuurlijk te winnen. Maar ik wist hoe ervaren mijn tegenstanders waren. Dus P2 is een erg goed resultaat voor mij. Leon Köhler ging als derde over de streep maar achteraf vanwege een technische onvolkomenheid alsnog gediskwalificeerd. Dit betekende alsnog een podiumresultaat voor Larry ten Voorde. Kay van Berlo(Nebelus Racing by Huber) werd als vierde geklasseerd en Honkavuori als vijfde. De Luxemburger Carlos Rivas won op zondag wederom tweemaal de ProAm categorie. De Porsche Cup wedstrijden die in het kader van de ADAC GT Masters op Zandvoort gepland stonden komen eveneens te vervallen en verhuizen naar de Lausitzring gedurende het weekend van 30 okt – 1 november.


2020 Van Buren
Rudy van Buren gaat het steeds beter doen in de Duitse Porsche Cup.

Race 5, Porsche Carrera Cup 
1. Dylan Pereira (Luxembourg/Förch Racing)
2. Larry ten Voorde (Netherlands/Nebulus Racing by Huber)
3. Laurin Heinrich (Germany/T3/HRT Motorsport)
4. Julian Hanses (Germany/Förch Racing)
5. Leon Köhler (Germany/T3/HRT Motorsport)
6. Joey Mawson (Australia/Fach Auto Tech)
7. Lukas Ertl (Germany/Overdrive Racing by Huber)
8. Rudy van Buren (Netherlands/CarTech Motorsport by Nigrin)
9. Jesse van Kuijk (Netherlands/Team GP Elite)
10. Jukka Honkavuori (Finland/MRS-GT Racing)

Race 6, Porsche Carrera Cup 
1. Dylan Pereira (Luxembourg/Förch Racing)
2. Larry ten Voorde (Netherlands/Nebulus Racing by Huber)
3. Laurin Heinrich (Germany/T3/HRT Motorsport)
4. Jukka Honkavuori (Finland/MRS-GT Racing)
5. Rudy van Buren (Netherlands/CarTech Motorsport by Nigrin)

Race 7, Porsche Carrera Cup .
1. Dylan Pereira (Luxembourg/Förch Racing)
2. Laurin Heinrich (Germany/T3/HRT Motorsport)
3. Larry ten Voorde (Netherlands/Nebulus Racing by Huber)
4. Kay van Berlo (Netherlands/Nebulus Racing by Huber)
5. Jukka Honkavuori (Finland/MRS-GT Racing)

2020 Perreira 2
Pereira vormt voor Ten Voorde in de Duitse Porsche Cup een serieuze bedreiging.

Stand kampioenschap na 7 van 11 races
1. Dylan Pereira (Luxembourg/Förch Racing), 154 pnt
2. Larry ten Voorde (Netherlands/Nebulus Racing by Huber), 146 pnt
3. Laurin Heinrich (Germany/T3/HRT Motorsport), 90 pnt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet