TCR Series

WTCR: Twee overwinningen Guerrieri, een zege voor Ehrlacher

201018 WTCR Start R1
Guerrieri (links, Honda) behaalde twee overwinningen

In de kwalificatie kwam hij al goed voor de dag en met twee overwinningen scoorde Honda-rijder Esteban Guerrieri ook uitstekend in de drie races van het FIA WTCR op de Hungaroring. De winst in de 'reversed grid race' ging naar Lynk & Co-rijder Yann Ehrlacher, die aan de leiding blijft in de tussenstand van het kampioenschap. Tom Coronel kon van achteraan de grid wel plaatsen goedmaken en werd in de eerste race elfde, maar kreeg in de tweede wedstrijd een drive-through vor twee aanrijdingen, waarop hij 18e werd. De slotwedstrijd sloot hij als 13e af.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCR

Race 1: Start-finishzege Guerrieri
Esteban Guerrieri profiteerde maximaal van zijn pole-position, nam bij de start de leiding en behaalde een loepzuivere start-finishzege. Bij de start viel Mikel Azcona, die naast de Argentijn op de eerste rij stond, terug naar de achtste plaats, terwijl Yann Ehrlacher direct opklom naar de tweede positie. Het was voor het eerst dit weekeinde droog op de Hungaroring, maar met de minimale temperaturen was het zeker in de beginfase nog zoeken naar grip. Dat gold ook voor Guerrieri in de openingsronde, die even wijd ging, maar niettemin zijn plek wist vast te houden. Tom Coronel, die gisteren te maken had met koppelingsproblemen, startte sterk en klom op naar de 13e plaats. Ook Michelisz boekte progressie, maar zag zijn opmars voortijdig gestaakt door een technisch probleem, waarmee hij de pits in moest. Vooraan reed Guerrieri de overwinning naar huis met een halve seconde voorsprong op Ehrlacher. Ook op de plaatsen drie en vier wisselden een Honda en een Lynk & Co elkaar af, met Girolami en Yvan Muller. Daarachter completeerden Tassi, Azcona, Urrutia, Vernay, Engstler en Björk de top tien, Tom Coronel eindigde als elfde.

201018 WTCR Ehrlacher
Maximale score voor Ehrlacher in race twee

Race 2: Ehrlacher en Muller domineren voor Lynk & Co
Na de nodige straffen en verschuivingen startte niet Yvan Muller, maar de lokale held Bence Boldizs vanaf de 'reversed grid pole' met zijn Cupra van het Hongaarse Zengö-team. Bij de start al nam Muller vanaf de tweede plek de leiding, gevolgd door Ehrlacher en de sterk gestarte Vernay. Even later waren er de nodige schermutselingen tissen Azcona en Vernay, waarbij ook Girolami betrokken raakte. De Honda-rijder viel uit. Verderop raakten Coronel en Tarquini met elkaar in botsing, terwijl Coronel even later ook Hyundai-rijder Engstler raakte. Dat leidde tot een interventie van de safety-car, terwijl Coronel een drive-through kreeg. Na de herstart won Ehrlacher voor Muller en Vernay, Urrutia, Berhon en Michelisz. Boldisz werd als zevende geklasseerd, vor Guerrieri, Tassi en Monteiro. Coronel sloot de race als 18e af.

201018 WTCR Guerrieri portret
Opnieuw succes voor Guerrieri in de derde race

Race 3: Guerrieri leidt volledig Honda-podium

In de derde en afsluitende race was het volledige podium voor Honda. Pole-sitter Guerrieri nam bij de start de leiding, terwijl achter hem Girolami en Tassi elkaar raakten. Monteiro pakte de tweede plaats, voor Girolami, Vernay, Tassi en Azcona. Halverwege de race raakte Guerrieri een bandenstapel, waarbij hij schade aan de vorkant van zijn auto opliep, maar hij wist niettemin de leiding vast te houden en won zo voor Monteiro en Girolami. Azcona passeerde in de elfde ronde Vernay en nam daarmee de vierde plaats over, die hij tot het einde verdedigde, ondanks dat hij in de laatste ronde onder druk van Vernay nog even wijd ging. De Fransman sloot de race als vijfde af, voor Tassi, Tarquini en Ehrlacher, die aan de leiding blijft in de tussenstand van het kampioenschap. Muller en Michelisz completeerden de top tien. Coronel eindigde als 13e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet