NASCAR

NASCAR: Chase Briscoe wint Xfinity Kansas

Stewart Haas Racing-coureur Chase Briscoe verzekerde zich met een overwinning op Kansas een plek in de seizoensfinale op Phoenix. Met twee segment zeges en een overall overwinning bleef hij uit de problemen. Dat kon van enkele van zijn concurrenten helaas niet gezegd worden. Daniel Hemric en Ryan Sieg eindigden resp. als tweede en derde.

2020 Chase Briscoe
Chase Briscoe richting titel?

Tekst Willem J. Stat
Foto's NASCAR

Chase Briscoe wint Xfinity Kansas
Voor Chase Briscoe werd het een comfortabele dag op de Kansas Speedway. En dat kon voor enkele van zijn concurrenten niet bepaald gezegd worden. Noah Gragson en Austin Cindric waren al vroeg in de wedstrijd bij een crash betrokken. Later in de wedstrijd waren Brandon Jones en Justin Allgaier eenzelfde lot beschoren terwijl Anthony Alfredo nog eens wild op zijn dak door Turn 1 gleed. Allgaier kwam er overigens nog goed mee weg en bevindt zich met 11 punten boven de lijn nog steeds in de playoffs.

Ryan Sieg beschikte voor de wedstrijd in Kansas overigens over een unieke strategie. "Wij zaten vrijwel de gehele tijd op oude banden en dit leek best wel lang te duren. Wij gokten wat en dit was de enige manier om weer een ronde verder te komen. Het was een fantastische wedstrijd."

Voor Chase Briscoe is het wel een fraaie herfst dit jaar. Hij reed 159 ronden aan de leiding en is de favoriete kandidaat om het zitje van Clint Bowyer in de Cup over te nemen. Bowyer verruilde zijn job voor een commentators positie.

Chase Briscoe: "Ik ben erg verheugd dat ik van een plek voor Phoenix verzekerd ben. Ik iedereen bij Stewart Haas Racing niet genoeg bedanken. Deze Ford Performance Racing Mustang was lichtjaren vooruit.

Een zware crash van Anthony Alfredo 28 ronden voor het einde zorgde ervoor dat de wedstrijd met een Code Rood onderbroken moest worden. Brandon Jones en Justin Allgaier waren eveneens bij de crash betrokken
.
Alfredo had vrijwel de gehele wedstrijd in de Top 5 gereden maar moest in de auto wachten totdat een takelwagen de auto weer op zijn vier wielen gezet had. Minder was dat de auto kortstondig in brand stond.

Anthony Alfredo: "Het meest idiote dat ik ooit heb meegemaakt. Dit liet wel zien hoe snel alles in het racen gaat. Als je op je kop ligt lijkt het een eeuwigheid te duren maar ik wist ook dat de safetycrew ontzettend snel werkt. Ik zag ook hoe dat zij werkten om mij eruit te krijgen. Dus ik bleef maar zo relaxt mogelijk, maar het idiote is wel dat je het bloed naar je hoofd voelt stijgen maar ik ben OK."
Allgaier en Jones kwamen er met betrekkelijk lichte schade goed vanaf en konden hun wedstrijd voortzetten.


2020 Briscoe 2 Winnaar Chase Briscoe

Uitslag Kansas Lottery 300
1. Chase Briscoe Ford 200 ronden
2. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
3. Ryan Sieg Chevrolet 200 ronden
4. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
5. Austin Hill Toyota 200 ronden
6. Josh Williams Chevrolet 200 ronden
7. Brett Moffitt Chevrolet 200 ronden
8. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
9. Brandon Jones Toyota 200 ronden
10. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet