GT

GT4: Zakspeed wint in ADAC GT 4 Germany bij debuut. Mercedes weekend op de Sachsenring

Het fameuze Zakspeed Team heeft met ingang van de Sachsenring haar activiteiten naar de GT4 uitgebreid. Jan Marschalkowski en Hendrik Still bezorgden het team direct bij haar debuut een premiere-overwinning. De tweede wedstrijd op zondag ging naar HTP Winward Mercedes GT4 van Julien Apotheloz en Luca Trefz.


2020 Zakspeed
Succesvol begin voor Zakspeed in de Duitse GT4 series.


Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Zakspeed wint in ADAC GT4 Germany bij debuut. Mercedes weekend op de Sachsenring
Direct een overwinning bij het debuut. Het team van Zakspeed concentreert zich vanaf de Sachsenring eveneens op de GT4-klasse en beleefde een succesvol weekend. Jan Marschalkowskien Hendrik Still wonnen direct bij het debuut van het team. Marchalkowski vertrok vanaf de eerste startrij en moest al in de eerste bocht de McLaren 570 S van Phil Dörr laten passeren.

Marschalkowski: " Omdat ik over onvoldoende luchtdruk beschikte had ik in de eerste ronden nogal wat problemen. Ik wilde de op P2 liggende McLaren van Dörr passeren maar werd door een langzamere deelnemer opgehouden. Met een goed gevoel heb ik de auto aan Hendrik overgedragen. Ik wist dat hij op een overwinning gebrand was. Hij heeft waanzinnig goed gepresteerd. Het was één van de spannendste wedstrijden die ik in mijn leven gezien heb overigens."


2020 Start Sachsenring1
Een start op de Sachsenring is altijd een fraai gezicht.


Vervolgens nam de Zwitser Julien Apotheloz met de HTP Winward Mercedes AMG GT4 de leiding over. In leidende positie gaf hij zijn auto over aan collega Luca Trefz.Vervolgens vond Hendrik Still na de verplichte pitstop direct aansluiting bij zijn HTP Winward merkgenoot. Vervolgens leverden beiden een superspanned duel dat in de voorlaatste ronde beslist werd.

Hendrik Still: "Voor mij heeft Luca ontzettend clever gereden. Ik heb steeds meer druk gemaakt en heb hem in een foutje geforceerd. Het was voor mij duidelijk dat als de deur openging dit mijn kans was.

2020 Zusje K
Leerjaar voor de gezusters Kreutzpointner.


Ook de tweede wedstrijd viel aan Mercedes ten prooi. Direkt na de start nam de X-Bow van Lennart Marioneck de leiding gevolgd door merkgenoot Reinhard Kofler. Vervolgens ontstond er na de verplichte pitstops een spannend Top3 duel tussen KTM, BMW en Mercedes AMG. Kofler's teamgenoot Florian Janits reed tegen de BMW M4 GT4 van Michael Schrey aan. Apotheloz was de lachende derde en maakte optimaal gebruik van deze kans. "Op het einde waren mijn banden niet optimaal meer maar de KTM vormde voor mij toch geen bedreiging meer." aldus de Zwitser.
2020 HTP Winnaars
Apotheloz/Trefz winnaars van R2

Schrey moest de Audi van Tragurtha ook nog laten gaan en belandde op P4. Daarachter volgde de McLaren van Phil Martin Dye/Phil Dörr die na de pitstop window naar de vijfde plek terugviel. De Zakspeed winnaars van zaterdag eindigden als zevende.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet