Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: Ten Voorde verdedigt succesvol leiderspositie op de Sachsenring

In de tussenstand van de Porsche Carrera Cup Deutschland heeft Larry ten Voorde afgelopen weekend succesvol zijn leiderspositie in de tussenstand van het kampioenschap weten te verdedigen. Op de Sachsenring stonden afgelopen weekend maar liefst drie wedstrijden op het programma waarvan één op zaterdag en twee op zondag. De Luxemburger Dylan Perreira won zowel op zaterdag als zondag een wedstrijd, terwijl Larry ten Voorde één wedstrijd op zijn CV mocht bijschrijven.

2020 Ten Voorde 2 Larry ten Voorde winnaar van R2 op de Sachsenring zoals we het graag zien.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Porsche

Ten Voorde verdedigt succsvol leiderspositie op de Sachsenring
Polesitter Larry ten Voorde (Nebulus Racing by Huber) nam in de eerste wedstrijd op zaterdag direct de leiding en wist al snel een kleine voorsprong op te bouwen. De Luxemburger Dylan Perreira (Förch Racing) zorgde op de 3,671 km lange baan echter voor een spectaculaire finale. In de beginfase wist hij Leon Köhler (T3 HRT Motorsport) al snel te verschalken en zorgde voor een spectaculaire finale. In de slotfase wist Perreira veel van Ten Voorde's voorsprong af te knabbelen en ging in de 17e ronde definitief aan de Nederlander voorbij.

Larry ten Voorde: "Hoewel ik lang aan de leiding lag moet ik toch met P2 tevreden zijn. Voor de wedstrijd op zondag moet we een analyse maken zodat ik constante rondetijden kan rijden.

2020 Ten Voorde 1
Driemaal podium voor Ten Voorde dit weekend.

Leon Köhler, afkomstig uit het talentenprogramma van Porsche, beleefde een turbulente wedstrijd waarbij hij al direct zijn positie aan Perreira moest prijsgeven en moest zich fel tegen de Italiaan Diego Bertonelli verdedigen.Köhler: "Mijn start is niet optimaal maar ik ben in het verloop van de wedstrijd steeds beter in mijn ritme gekomen. Op het einde was het bijna nog een tweede plek geweest. Van de duels op de baan heb ik T3/HRT Motorsportgenoten."Bertonelli (Fach Auto Tech) eindigde als vierde gevolgd door Laurin Heinrich(T3 HRT Motorsport) en Julian Hanses(Förch Racing). De Australiër Joey Mawson (Fach Auto Tech) eindigde als zevende. De Nederlanders Rudy van Buren en Kay van Berlo kwamen als 8e en 9e over de streep.

Larry ten Voorde won op zondag de eerste wedstrijd die door twee safetycarfases gekenmerkt werd en voor de nodige spanning zorgden. In de slotfase wist polesitter Ten Voorde zijn leiderspositie berensterk te verdedigen en maakte na de laatste herstarts geen fouten. In de slotfase probeerde Perreira al het mogelijke om Ten Voorde te passeren maar die gaf geen krimp en behield 21 ronden lang de kop in handen.

2020 Sachsenring
Dylan Perreira behaalde twee overwinningen op de Sachsenring dit weekend.


Larry ten Voorde: " Een werkelijk goede wedstrijd. Beslissend was dat ik in de beginfase een voorsprong wist op te bouwen en dat ik ondanks de onderbrekingen mijn concentratie niet verloren heb. Diego Bertonelli eindigde achter de twee Benelux-rijders als tweede. Voor de Italiaan betekende het zijn eerste podiumresultaat dit seizoen.De safetycar moest ook in de allerlaatste wedstrijd van het weekend voor een gestrande auto in actie komen. De Luxemburger Dylan Perreira behaalde zijn tweede weekendoverwinning.

Perreira: "Mijn eerste ronden waren super waardoor ik van Ten Voorde wat afstand kon nemen. En evenals in de eerste wedstrijd eindigde Leon Köhler eveneens weer als derde.

Uitslag zaterdag R2(kampioenschap)
1. Dylan Pereira (Lux Förch Racing)
2. Larry ten Voorde (NL/Nebulus Racing by Huber)
3. Leon Köhler (D/T3/HRT Motorsport)
4. Diego Bertonelli (It/Fach Auto Tech)
5. Laurin Heinrich (D/T3/HRT Motorsport)
6. Julian Hanses (D/Förch Racing)
7. Joey Mawson (Aus/Fach Auto Tech)
8. Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport by Nigrin)
9. Kay van Berlo (NL /Nebulus Racing by Huber)
10. Lukas Ertl (D/T3/HRT Motorsport)


2020 Kohler
Leon Köhler komend uit de Porsche talent Pool.


Uitslag R3 zondag
1. Larry ten Voorde (Netherlands/Nebulus Racing by Huber)
2. Dylan Pereira (Lux/Förch Racing)
3. Diego Bertonelli (It/Fach Auto Tech)
4. Julian Hanses (D/Förch Racing)
5. Toni Wolf (D/Overdrive Racing by Huber)

Uitslag R4 zondag
1. Dylan Pereira (Lux/Förch Racing)
2. Larry ten Voorde (NL/Nebulus Racing by Huber)
3. Leon Köhler (D/T3/HRT Motorsport)
4. Julian Hanses (D/Förch Racing)
5. Laurin Heinrich (Germany/T3/HRT Motorsport)

2020 Mawson
Voormalig VAR-talent Joey Mawson probeert nu zijn weg in de Porsche Cup te vinden.

Tussenstand kampioenschap
1. Larry ten Voorde (NL/Nebulus Racing by Huber), 90 pnt.
2. Dylan Pereira (Lux/Förch Racing), 79 pnt
3. Leon Köhler (D/T3/HRT Motorsport), 60 pnt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet