NASCAR

NASCAR: Justin Haley behaalt op Talladega derde achtereenvolgende Superspeedway-zege

Justin Haley behaalde op Talladega zijn derde achtereenvolgende Superspeedway-overwinning. Hij deed dit eerder dit jaar in Juni op deze zelfde baan en op Daytona. Alleen Dale Earnhardt Jr. en Dale Sr. slaagden er in het verleden in om dit te presteren.


2020 Chase Briscoe
Justin Haley leidt terwijl Briscoe bovenin net de softer wall heeft geraakt.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Justin Haley behaalt op Talladega derde achtereenvolgende Superspeedway-zege
In de laatste tien ronden van de wedstrijd op Talladega slaagde Haley erin om van P10 naar P1 te rijden. Met zijn overwinning op Talladega prolongeerde Haley naar "Round 8" van de play-offs. Volgende week staat de Roval van Charlotte op de kalender. Justin Haley: "Je gehele leven kijk je eigenlijk tegen de mensen op en het is wel bijzonder om tot dezelfde klasse te behoren.

Overigens reed Haley in de allerlaatste ronde aan de leiding toen er geneutraliseerd moest worden voor een crash waarbij Harrison Burton en vier anderen bij betrokken waren. In de voorlaatste ronde verspeelde Chase Briscoe de leiding door de muur te raken. Overigens won Briscoe beide wedstrijdsegmenten. Michael Annett eindigde als tweede maar werd na afloop gediskwalificeerd omdat zijn auto niet conform was. Daardoor schoof Ryan Sieg op naar P2. Tien ronden voor het einde bevond Sieg zich overigens nog op P18

2020 Gragson Allgaier Briscoe
Noah Gragson, Justin Allgaier en Chase Briscoe in gevecht.

Briscoe, die eerder twee achtereenvolgende wedstrijden op Talladega wist te winnen reed overigens 73 ronden aan de leiding. Hij wist dat hij in de slotfase zijn concurrenten moest afblokken om te kunnen winnen. Ten eerste was er contact met Noah Gragson waardoor hij bijna spinde. Hij wist zich te herstellen maar Haley ging onder langs hem heen. Zowel Chase Briscoe als Noah Gragson hadden Dale Jr. overigens voor Talladega om advies gevraagd. "Gek natuurlijk, want ik wist gewoon wat hij ging doen" aldus Briscoe.Overigens had Briscoe de opdracht gekregen om teamgenoot Austin Cindric in de tussenstand van het kampioenschap te beschermen. Het plan slaagde niet om dat Cindric midden in het veld crashte.

2020 Haley Annett
Justin Haley in gevecht met Michael Annett die later gediskwalificeerd zou worden.

Austin Cindric: "Het leek erop alsof het gehele veld tot stilstand zou komen en ik voelde dat er chaos was, zeker omdat ik mij in het midden bevond. Het behoort bij deze vorm van racen. We hoopten hier naar de volgende ronde te prolongeren. Nu zullen we er volgende week voor moeten vechten."Justin Haley's zegeop de Superspeedway betekent dat zowel Kaulig Racing als JR Motorsports in de laatste zeven wedstrijden op dit soort banen succesvol waren.

2020 Winnaar Haley
Winnaar Justin Haley in de Kaulig Chevrolet.
  Uitslag AG-PRO 300 Talladega
1. Justin Haley Chevrolet 113 ronden
2. Ryan Sieg Chevrolet 113 ronden
3. Noah Gragson Chevrolet 113 ronden
4. Brandon Jones Toyota 113 ronden
5. Daniel Hemric Chevrolet 113 ronden
6. Ross Chastain Chevrolet 113 ronden
7. Josh Williams Chevrolet 113 ronden
8. Gareth Smithley Chevrolet 113 ronden
9. Brandon Brown Chevrolet 113 ronden
10. Alex Labbe Chevrolet 113 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet