GT

GT: Dienst/Frommenwiler winnen R1 ADAC GT Masters Sachsenring. Steijn Schothorst 4e

De combinatie Marvin Dienst/Philipp Frommenwiler behaalde op de Sachsenring hun allereerste ADAC GT Masters-overwinning. De GRT Lamborghini van Tim Zimmermann/Steijn Schothorst eindigde als vierde.

2020 Race
De DLV Team Schütz Motorsport AMG Mercedes GT3 leidde van start tot finish.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Dienst/Frommenwiler winnen R1 ADAC GT Masters Sachsenring. Steijn Schothorst 4e
Een uitstekende voorstelling op de Sachsenring. De Duits/Zwitserse combinatie Marvin Dienst(23) en Philipp Frommenwiler behaalde met de DLV Team Schütz Motorsport AMG Mercedes GT3 hun eerste ADAC GT Masters overwinning op de Sachsenring. De combinatie Robert Renauer/Sven Müller eindigde met de Precote Herberth Porsche 911 GT3 R als tweede gevolgd door de TOKsport WRT Mercedes AMG GT3 van Maro Engel en Luca Stolz. Philipp Frommenwiler: " Wij hadden geen gemakkelijke seizoenstart en hebben de weg naar het succes weer teruggevonden.

In de kwalificatie heeft Marvin met de Pole Topwerk verricht en het team heeft ons voor de wedstrijd werkelijk een sensationele auto gegeven."
Marvin Dienst nam bij de start direct de leiding terwijl de eveneens vanaf de eerste startrij gestarte Michael Ammermüller met de SSR Porsche 911 GT3 R in de eerste ronde al naar de zevende plek terugviel. De Precote Herberth Porsche 911 GTR 3 R van Robert Renauer volgde de SSR collega als achtervolger op met daarachter Steijn Schothorst met de GRT Lamborghini Huracan GT3. Overigens wist Dienst zijn voorsprong tot aan de pitwindow behoorlijk te vergroten en had een voorsprong van meer dan vijf seconden opgebouwd.

2020 Schothorst
Weer een prachtige wedstrijd van Steijn Schothorst en Tim Zimmermann.


Daarna nam teamcollega Frommenwiler de DLV Team Schütz Motorsport AMG Mercedes GT3 over en ging met een voorsprong van 3,5 seconden op de Precote Herberth Porsche van de combinatie Robert Renauer/Sven Müller. Voor Marvin Dienst en Philipp Frommenwiler betekende het de allereerste ADAC GT Masters overwinning. Voor het team van Schütz Motorsport de achtste sinds 2015. Ook behaalde Dienst de zege in het Pirelli Junior klassement.

De combinatie Steijn Schothorst/Tim Zimmermann eindigde in de GRT Lamborghini Huracan GT3 als vierde. Een gelukje want hun teamcollega's Franck Perrera(F)/Albert Costa Balboa(ESP) vielen kort voor het vallen van de vlag met een klapband uit. Achter Schothorst/Zimmermann eindigde de Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing AMG Mercedes GT3 van de combinatie Wishofer/Dorian Boccalacci als vijfde. Vanaf P10 wisten zij zich naar P5 op te werken. Daarachter volgde de SSR Perfomance Porsche van Michael Ammermuller/Christian Engelhart. De Rutronik Audi R8 LMS van de regerende kampioenen Kelvin van der Linde/Patric Niederhauser eindigde als zevende.

2020 Maro Engel
Engel/Stolz leiden in de tussenstand van het kampioenschap.

De Callaway Competition Chevrolet van de combinatie Markus Pommer/Jeffrey Schmidt eindigde vanaf een 14e startplek als achtste, daarachter volgde de KÜS Team 75 Bernhard Porsche van Simona de Silvestro/Klaus Bachler gevolgd door de MRS GT Racing BMW M6 GT3 van de combinatie Jens Klingmann/Eric Johansson. Overigens voor BMW het beste resultaat tot nu toe in de ADAC GT Masters. In het amateurklassement ging de zege ditmaal naar de Tsjech Filip Salaquarda.

Marvin Dienst: "Nadat we in Hockenheim problemen hadden en de auto volledig ondersteboven gekeerd hebben is het natuurlijk fantastisch om met een overwinning terug te slaan. Het team heeft lang op een overwinning moet wachten. In het begin konden we de leiding vasthouden en met "vrij baan" de banden goed managen. Wij beschikten over voldoende snelheid. Het doel was dan ook om een grote voorsprong eruit te rijden zodat we onze concurrenten geen slipstream konden geven En ook met banden die minder werden, wisten wij onze positie te behouden."

Philipp Frommenwiler: " Onze overwinning van vandaag is een compensatie voor al die weekends die niet zo goed verliepen. Een goede pitstop was belangrijk. Daarna kon ik ik een goede snelheid behouden. Toen ik merkte dat we een goede voorsprong hadden konden we de wedstrijd goed onder controle houden. De stap naar voren is belangrijk voor ons. Wij hadden niet gedacht dat het zo goed zou verlopen. Wij verheugen ons op de overwinning en proberen vooraan te blijven.

2020 MRS BMW
Top 10 resultaat voor de MRS BMW M6 GT3.


Uitslag

1. Marvin Dienst/Philip Frommenwiler – DLV-Team Schütz Motorsport – Mercedes-AMG GT3
2. Robert Renauer/Sven Müller – Herberth Motorsport – Porsche 911 GT3 R
3. Luca Stolz/Maro Engel – Toksport WRT – Mercedes-AMG GT3
4. Steijn Schothorst/Tim Zimmermann – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
5. Mick Wishofer/Dorian Boccolacci – Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing – Mercedes-AMG GT3
6. Michael Ammermüller/Christian Engelhart – SSR Performance – Porsche 911 GT3 R
7. Patric Niederhauser/Kelvin van der Linde – Rutronik Racing – Audi R8 LMS GT3
8. Markus Pommer/Jeffrey Schmidt – Callaway Competition – Corvette C7 GT3.R
9. Klaus Bachler/Simona de Silvestro – KÜS Team75 Bernhard – Porsche 911 GT3 R
10. Erik Johansson/Jens Klingmann – MRS GT-Racing – BMW M6 GT3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet