NASCAR

NASCAR: 8e Xfinity-seizoensoverwinning voor Chase Briscoe in Las Vegas

SHR-coureur Chase Briscoe leverde in Las Vegas een dominante voorstelling door beide wedstrijdsegmenten en de wedstrijd te winnen. Hij versloeg Noah Gragson voor wie dit een thuiswedstrijd is.

2020 Start
Start in Las Vegas. Briscoe en Gragson nemen de leiding.


Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

8e Xfinity-seizoensoverwinning voor Chase Briscoe in Las Vegas
Met zijn overwinning in Las Vegas verwierf Briscoe een plek in de volgende ronde van de play-offs. Voor de eerste maal in drie jaar zal er een nieuwe Xfinity-kampioen zijn en Briscoe is één van de topkandidaten.

Chase Briscoe: "Voor iedereen bij Stewart Haas Racing een ongelofelijke auto. Eigenlijk maakte dit mijn werk te gemakkelijk. Wij hadden dit jaar veel overwinningen maar dit was verreweg de snelste auto. Een ongelofelijk seizoen. Wij proberen nog zes meer overwinningen te behalen."

Het was niet zeker of Briscoe dit seizoen wel aan de start zou staan maar vond op het eind van het seizoen sponsoring. Met acht Xfinity-overwinningen komt Briscoe op gelijke hoogte met Sam Ard en Jack Ingram, die beiden ook acht zeges binnen één seizoen behaalden.
Noah Gragson wist, ondanks een bloedneus, als tweede te eindigen. Met een neutralisatie 14 ronden voor het einde ging Gragson er nog eens even goed voor zitten. Maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Tegen Briscoe had Gragson absoluut niets meer in huis. Met een voorsprong van ruim zes seconden pakte de SHR-rijder de zege. Noah Gragson: " Er waren hier veel raceauto's maar er was maar één spaceshuttle."Achter Briscoe en Gragson eindigde Daniel Hemric als derde. In totaal reed Briscoe 165 ronden aan de leiding.


2020 Briscoe
Winnaar Chase Briscoe.

Uitslag 3rd Annual Alsco 300
1. Chase Briscoe Ford 200 ronden
2. Noah Gragson Chevrolet 200 ronden
3. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
5. Ryan Sieg Chevrolet 200 ronden
6. Austin Cindric Ford 200 ronden
7. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
8. Anthony Alfredo Chevrolet 200 ronden
9. Harrison Burton Toyota 200 ronden
10. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet