Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Colin Caresani blijft de snelste op TT Circuit Assen

20200926 1RL08424

Van te voren wordt er door de wedstrijdleiding aangekondigd dat straffen voor overschrijding van de track limits na de kwalificatie van de Ford Fiesta Sprint Cup worden uitgedeeld. Pas na vijf minuten in de 20 minuten durende kwalificatie gaan de snelle rijders er voor het eerst echt voor zitten. Dylan Derdaele pakt de snelste tijd voor Rik Koen en Laurens de Wit. Colin Caresani, de snelste man in beide vrije trainingen, zit op het vinkentouw op de vierde plaats.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

20200926 1RL08382


Het duurt niet lang totdat de snelle Bas Koeten coureur de eerste plaats overneemt, met Laurens de Wit in zijn schaduw. Ook onze zuiderburen Kenny Herremans en Nathan Vanspringel mengen zich in de top vijf, terwijl Rik Koen daarachter afwacht op de dingen die komen gaan.

20200926 1RL08436

Van te voren had Herremans al aangekondigd dat de snelle omloop van Assen hem wel ligt. De Autoclub Excelsior rijder verdringt Laurens de Wit van de tweede plaats, om een ronde later zelfs ten koste van Caresani de koppositie over te nemen. Het is inmiddels wel duidelijk dat ondanks de vele waarschuwingen een flink aantal rijders zich niet aan de track limits houdt en regelmatig buiten de lijntjes kleurt.

20200926 1RL08419

Rik Koen heeft genoeg gewacht en pakt de koppositie over van Herremans, maar zijn snelste tijd moet hij al weer vlot inleveren aan Caresani, die tot nu toe met een heel sterk weekend bezig is. Kenny Herremans probeert daarachter van alles, maar de achterstand op Rik Koen blijft, al is het minimaal. Dylan Derdaele ligt op de vierde plaats voor Laurens de Wit en Dante Rappange. Daarachter is Tomas De Backer met een opmars bezig gevolgd, door Jules Grouwels en Maxim De Witte. Nathan Vanspringel zakt langzaam naar achteren weg uit de top tien.

20200926 1RL08363

In de slotfase verdringt Laurens de Wit Dylan Derdaele van de vierde plaats. Colin Caresani blijft het snelste voor Rik Koen en Kenny Herremans. Maxime De Witte en Nathan Vanspringel raken elkaar en beroeren de bandenstapels in de Geert Timmer chicane, maar kunnen door.

20200926 1RL08521

20200926 1RL08526

De uitslag is zoals gezegd nog onder voorbehoud. De wedstrijdleiding buigt zich nu eerst over de straffen vanwege het afsnijden van de bochten. Uitkomen Ruskenhoek schijnt daarvoor de favoriete plek te zijn voor de rijders.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet