TCR Series

WTCR: Yann Ehrlacher wint tweede race Nordschleife, Coronel achtste

200926 WTCR R2 Ehrlacher
Yann Ehrlacher behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen

Yann Ehrlacher is de winnaar van de tweede FIA WTCR-wedstrijd op de Nürburgring. Op een vochtige baan zegevierde de Franse Lynk & Co-rijder voor zijn Zweedse merkgenoot Thed Björk. De Hongaar Attila Tassi werd met zijn Honda als derde geklasseerd, nadat zijn merkgenoot Girolami een tijdstraf van 30 seconden kreeg opgelegd vanwege een vergrijp tijdens de safety-car-fase bij de start. Tom Coronel eindigde op de achtste plaats.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCR

De Nürburgring toont zich van zijn herfstige kant: het regent weliswaar niet, maar de wolken hangen laag, de baan is vochtig en met zeven graden is het ronduit koud, dus al te snel opdrogen zal het niet. Het hele veld start derhalve op Goodyear-regenbanden. Jack Young ontbreekt in de Vukovic Racing-Renault Mégane: na twee klapbanden, op donderdag in de kwalificatie en gisteren in de eerste race, was de schade aan zijn auto te groot om vandaag andermaal van start te kunnen gaan.

200926 WTCR R2 Start

Net als gisteren start de race met twee ronden op het Grand Prix-circuit achter de safety-car. Dat wekt toch lichte verbazing, want de omstandigheden zijn niet echt anders, er is geen zware regenval of slecht zicht, maar zoals altijd, alles voor de veiligheid. De rollende start leidt niet tot positiewisselingen: Girolami leidt voor Ehrlacher, Tassi, Björk en Coronel. Onze landgenoot kan het tempo vooraan niet helemaal volgen en staat onder druk van Guerrieri, die de zesde plaats van Azcona veroverd heeft. Zo gaat het veld de Nordschleife op.

In Aremberg gaat het mis voor Coronel: hij gaat iets te wijd en glijdt aan de linkerkant van de baan de grindbak in. Het verlies blijft beperkt tot twee plaatsen, Coronel valt terug achter Guerrieri en Azcona naar de zevende positie. Iets verder naar voren zet Björk Tassi onder druk in de strijd om de derde plaats. Guerrieri gaat bij Pflanzgarten even door het gras. Op de Döttinger Höhe passeert Ehrlacher met ogenschijnlijk gemak Girolami en neemt de leiding over. Bij de Kurzanbindung raken Björk en Tassi met elkaar in botsing, maar Björk pakt de derde plaats.

In de tweede ronde raakt Magnus in de bandenstapels bij Hatzenbach, terwijl vanuit de wedstrijdleiding het bericht komt dat Girolami, die op de tweede plaats rijdt, een tijdstraf van 30 seconden krijgt vanwege een vergrijp tijdens de safety-car-fase.

200926 WTCR R2 Cor Ver Mue
Coronel, Vernay en Muller op de plaatsen zeven tot en met negen

Verderop is er een leuk strijdend groepje met Coronel, Vernay en Muller op de plaatsen zeven tot en met negen. Bij het opgaan van de Döttinger Höhe passeert Björk Girolami, die weet dat hij een straf te pakken heeft en niet al te hard verdedigt, hoewel Björk via de boordradio wel meteen klaagt over 'unsafe driving'. Vernay en Muller passeren bij de laatste passage op het Grand Prix-circuit Coronel en veroveren de zevende en achtste plaats.

De laatste ronde levert vooraan geen positiewisselingen meer op, zodat Ehrlacher als winnaar over de eindstreep komt, voor zijn Lynk & Co-merkgenoot Thed Björk. Girolami is derde op de baan, maar Tassi erft de laatste podiumplaats. Daarachter volgen Azcona, Guerrieri, Vernay als winnaar van de WTCR Trophy, Muller, Coronel, Monteiro en Urrutia. Girolami valt vanwege zijn tijdstraf terug naar de elfde positie. In de kampioenschapsstand verstevigt Ehrlacher met dit resultaat zijn voorsprong: hij heeft nu al 31 punten marge op Girolami als zijn naaste concurrent.

200926 WTCR R2 Ehr finish
Finish voor winnaar Yann Ehrlacher
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet