TCR Series

WTCR: Girolami naar pole, goede uitgangspositie Tom Coronel

200924 WTCR Quali Girolami actie
Nestor Girolami zette in de schemering de Honda op pole

Nestor Girolami start vanaf de pole-position voor de tweede FIA WTCR-race op de Nürburgring-Nordschleife. In de kwalificatie, waarin elke rijders maar twee snelle ronden op het ruim 25 kilometer lange circuit kon rijden, kwam de Argentijn met de Honda Civic van het Duitse team Allinkl.com-Münnich Motorsport tot een tijd van 8.51,802 minuten en was daarmee 1,163 seconden sneller dan Yann Ehrlacher in de snelste van de vier Lynk & Co's. Tom Coronel sloot de kwalificatie als vijfde af en heeft daarmee ook een prima uitgangspositie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCR

Als altijd op de Nordschleife was er het klassieke slipstreamrijden, zeker op de Döttinger Höhe, om zo tot snelle rondetijden te komen. Het Lynk & Co-team deed dat keurig, met Yvan Muller die zijn neef Yann Ehrlacher trok en Santiago Urrutia, die Thed Björk op sleeptouw nam. Ehrlacher kwam zo tot een tijd van 8.52,985 minuten en ondernam in tegenstelling tot de anderen niet eens een tweede poging om een snelle tijd neer te zetten. Inderdaad bleef de Fransman lang bovenaan staan, maar moest toen toch zijn meerdere erkennen in Nestor Girolami, die in eendrachtige samenwerking met Attilla Tassi naar de eerste plaats reed.

200924 WTCR Quali Girolami portret
Blijdschap bij Girolami na het binnenhalen van de pole-position

De positie van Girolami kwam daarna niet meer in gevaar. Ehrlacher sloot de sessie als tweede af, voor Tassi, Björk, Coronel, Azcona, Urrutia en Guerrieri. Terwijl de verschillen in de top drie wat groter waeren, zat er tussen de tijden van Björk en Guerrieri slechts acht tienden van een seconde. Jean-Karl Vernay en Nathanael Berthon completeerden de top tien. Berthon start daarmee de eerste wedstrijd van het weekeide, morgen vanaf 16.40 uur, vanaf de pole-position vanwege de 'reversed grid'-regeling voor de snelste tien.

200924 WTCR quali Muller
Yvan Muller promoveerde dankzij de straf van Urrutia naar de tiende plaats en start daarmee morgen vanaf pole

UPDATE 23.10 uur: vanuit de wedstrijdleiding komt het bericht dat alle tijden van Lynk & Co-rijder Santiago Urrutia uit de kwalificatie geschrapt zijn, omdat hij na afloop van de sessie niet zijn auto had laten wegen. Daardoor schuiven alle rijders vanaf de achtste plaats een positie naar voren. Dat betekent ook dat niet Tom Coronels teamgenoot Nathanaël Berthon, maar routinier Yvan Muller als tiende eindigt en daarmee morgen vanaf de pole-position mag starten in de eerste race.

200924 WTCR quali Coronel
Tom Coronel was blij met zijn vijfde tijd


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet