GT

GT: KTM X-Bow oppermachtig in ADAC GT4

Het Oostenrijkse True Racing was afgelopen weekend op de Hockenheimring oppermachtig en won beide wedstrijden. De combinatie Florian Janits/Reinhard Kofler wisten beide wedstrijden op hun naam te schrijven.


2020 Gt4 2
Twee mooie wedstrijden in de ADAC GT 4 dit weekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

KTM X-Bow oppermachtig in ADAC GT4
Voor de Oostenrijkers Florian Janits/Reinhard Koffler begon het ADAC GT4 weekend eigenlijk slecht. Alhoewel zij de KTM-X-Bow op pole gekwalificeerd hadden werden ze door de organisatie voor de eerste wedstrijd naar startplek P12 verbannen. Maar na zeven minuten wedstrijd bevond de True Racing X-Bow zich al in derde positie.


Florian Janits: "Ik ben er goed doorheen gekomen en daarna heb ik mij eigenlijk alleen maar naar voren georiënteerd. Tot aan de pitwindow voerde de BMW M4 GT4 van Gabriele Piana het veld aan en had een voorsprong van ruim 13 seconden opgebouwd. Na de rijderswissel zette Koffler de aanval op de Hofor Racing by Bonk Motorsport M4 GT4 in. Exact twaalf minuten voor het einde moest Michael Schrey er in de Bonk Motorsport M4 GT4 er aan geloven. Met een voorsprong van 2,385 secs. pakte de X-Bow van Janits/Kofler de eerste seizoensoverwinning. De combinatie J. Kasperlik/N. Möller Madsen eindigde als derde. In de slotfase kreeg deze combinatie vanwege Track limits nog een "Drive Through" opgelegd. Ondanks deze bestraffing zat er als nog een derde plek voor de Porsche 718 Cayman GT4 rijders in.

De tweede wedstrijd was een GT4 knaller want het pleit werd pas in de allerlaatste ronde beslecht. Janits/Kofler zegevierden voor de tweede maal dit weekend. Gedurende de laatste wedstrijdminuten namen zij de leiding van de Allied Racing Porsche Cayman 718 GT4 van Kasperlik/Möller Madsen over.De Mannfilter AMG Mercedes GT4 van Apotheloz/Trefz eindigde als derde.

2020 GT4 1
De KTM X-Bow was oppermachtig dit weekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet