V8 Supercars

V8 Supercars: Strijd tussen McLaughlin/Whincup iets verscherpt in titelstrijd The Bend

De titelstrijd tussen de beide Supercarkampioenen Scott McLaughlin en Jamie Whincup is afgelopen weekend iets verscherpt nadat beiden in de eerste wedstrijd op het gloednieuwe "The Bend" circuit in de allereerste weekendwedstrijd al in de eerste ronde de confrontatie aangingen. Overigens werden beiden door de wedstrijdleiding bestraft. Met een elk een overwinning waren Fabian Coulthard en Shane van Gisbergen dit weekend de lachende derde dit weekend. Alhoewel McLaughlin de laatste wedstrijd op zijn naam schreef.


2020 McL Whincup
Het incident tussen McLaughlin en Whincup. De titelstrijd is verscherpt maar laatstgenoemde gaf wel toe dat hij in de fout ging.


Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske/Tickford/Kelly Racing/PR/Fox Sports


2020 Fabs
Eindelijk weer eens een overwinning voor Fabian Coulthard. Dit was alweer een tijdje geleden.

Strijd tussen McLaughlin/Whincup iets verscherpt in titelstrijd The Bend
DJR Team Penske-coureur Scott McLaughlin wordt ook voor dit jaar als de gedoodverfde titelkandidaat gezien maar sinds afgelopen zaterdag is de strijd tussen DJR Team Penske en Red Bull Team Holden Australia iets verscherpt alhoewel McLaughlin nog steeds de beste papieren heeft.

In de eerste wedstrijd afgelopen zaterdag nam McLaughlin direct de leiding maar kwam nog voor het einde van de allereerste ronde onder zware druk van Jamie Whincup te staan. In Turn 17 liet McLaughlin een klein gat vallen waar Whincup direct voorging. De T8 Red Bull Team Holden-rijder verremde zich en beiden kwamen naast de baan op het gras terecht. Whincup viel naar de tiende plek terug en McLaughlin zelfs naar de 18e. McLaughlin werd bestraft omdat hij een andere deelnemer van de baan spinde. Overigens beschouwden beide coureurs het na afloop af als een "race-incident" en hadden er verder geen moeite mee. Part of the Game.

Whincup's teamgenoot SVG en Chaz Mostert plukten hier kortstondig de vruchten van door het commando in de wedstrijd te nemen. Laatstgenoemde kon vanwege een slechte pitstop niet echt profiteren en viel uiteindelijk naar de elfde plek terug. Tickford-coureur Jack LeBrocq profiteerde van een vroege pitstop in het begin van de wedstrijd en zou als tweede weten te eindigen.

2020 Heimgartner 2 Mooi resultaat voor André Heimgartner.

SVG viel naar de negende plek terug en trein van vier Ford Mustangs onder aanvoering van Fabian Coulthard domineerde de tweede wedstrijdhelft. Alleen Walkinshaw Andretti Nieuwkomer Bryce Fullwood wist met een tweede plek de Mustang trein onder leiding van Fabian Coulthard met een derde plek te doorbreken. Daarachter volgden de Kelly en Tickford Mustangs van André Heimgartner en Cameron Waters. Overigens won Bryce Fullwood in 2019 de Dunlop-series titel en had nauwelijks hoge verwachtingen voor dit seizoen.......

2020 SVG 1
SVG behaalde weer eens een overwinning.

SVG wint Race 26
Door gedisciplineerd met zijn banden om te gaan wist Shane van Gisbergen de tweede weekendwedstrijd op zijn naam te schrijven. Na de laatste pitstopcyclus stond SVG de leiding niet meer af en won met meer dan een seconde voorsprong op de Kelly Racing Mustang van André Heimgartner die daarmee afgelopen weekend zijn tweede podium wist te behalen.

Het verschil tussen SVG's negende plek in R25 en zijn overwinning in R26 lag duidelijk aan de banden. "Een verschil met gisteren want er zat geen leven in en de blaren op de banden bleven maar komen. We hadden wat moeite bij de start, hebben het rustig aangedaan en vervolgens kwam de auto tot leven. Erg "cool" dit aldus winnaar SVG.

2020 Heimgartner 1Ook André Heimgartner van Kelly Racing komt steeds beter in vorm.

Business as usual in R27
Voor de derde wedstrijd afgelopen weekend was het weer "business as usual" met een dubbeloverwinning voor DJR Team Penske. Scott McLaughlin won de allerlaatste weekendwedstrijd met teamgenoot Fabian Coulthard op P2.

2020 Start
Start van de laatste wedstrijd op The Bend.

Scott McLaughlin:" Met een 1-3 en een dubbeloverwinning kunnen we trots zijn op het resultaat van Fabs. Auto#12 had een paar slechte runs maar was echt niet vergeten hoe dat hij moest racen. Prachtig. De auto is een genot om in te racen en ik ben trots op iedereen bij Shell V-Power Racing zodat we na gisteren terug konden slaan" Jamie Whincup eindigde als derde terwijl diens teamgenoot SVG bij een incident met André Heimgartner betrokken was. Voor SVG zat er niet meer dan een teleurstellende 14e plek in. In de tussenstand van het kampioenschap heeft McLaughlin een voorsprong van ruim 215 punten terwijl er nog 600 punten te verdelen zijn

2020 Dubbelzege
DJR Team Penske op weg naar een dubbelzege.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet