GT

GT: Drievoudige Audi-zege in Hockenheim. Regerende kampioenen triomferen. Schothorst 4e

De zesde wedstrijd van de ADAC GT Masters leverde een volledig Audi-podium op. De regerende kampioenen Kelvin van der Linde/Patric Niederhauser behaalden hun eerste seizoenszege en veroverden tevens de leiding terug in de tussenstand van het kampioenschap. Steijn Schothorst wist zijn pole niet in een podiumplek te verzilveren en eindigde samen met Tim Zimmermann als vierde.

2020 Start
Polesitter Steijn Schothorst omringd door Maxi Gotz en de WRT Audi.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Drievoudige Audi-zege in Hockenheim. Regerende kampioenen triomferen. Schothorst vierde.
In een voortijdig afgebroken kwalificatie(038 secs. nog te gaan) behaalde Steijn Schothorst na zijn eerste podiumplek gisteren tevens zijn eerste pole vandaag. Met een tijd van 1.38.193 veroverde Steijn met de GRT Lamborghini Huracan GT3 zijn eerste ADAC GT Masters pole. Achter hem kwalificeerde de Team WRT Audi R8 LMS van Mirko Bortolotti/Rolf Ineichen zich als tweede(1.38.411) gevolgd door de HTP Mannfilter AMG Mercedes AMG GT3 van Maxi Götz/Indy Dontje(1.38.520). De Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS van Max Hofer/Christopher Haase kwalificeerde zich als vierde. De regerende kampioenen Patric Niederhauser/Kelvin van der Linde kwalificeerden zich als zesde.

2020 Duel Schothorst had al vroeg het nakijken achter de HTP Mannfilter by Winward Mercedes. In de verte met de lege tribunes als achtergrond zien we de winnende Audi R8 LMS van de regerende kampioenen.

Steijn Schothorst kon echter maar kortstondig van zijn leiderspositie profiteren. Direct in de eerste ronde viel de Nederlander al naar de vijfde plek achter Indy Dontje terug. Regerend kampioen Kelvin van der Linde(ZA) had echter een superstart keerde als eerste terug in het Motodrom gevolgd door Christopher Haase en Mirko Bortolotti(beide Audi R8 LMS). In die volgorde zou in het verdere verloop van de wedstrijd nog weinig verandering komen. De Audi's beheersten de Top3.

2020 Indy
Na de reguliere pitstops werd het duel met Indy Dontje en Tim Zimmermann gecontinueerd.

Nadat Schothorst achter de HTP Manfilter Winward Mercedes AMG GT3 van de combinatie Maxi Götz/Indy Dontje. Schothorst en Götz leverden een verbeten duel om de vierde plek uit. Na de reguliere pitstops werd het duel door Schothorst's partner Tim Zimmermann voortgezet. Zimmermann slaagde er niet in om Dontje van de vierde plek te verdringen en moest tenslotte met een vijfde plek genoegen nemen. Een schrale troost voor Schothorst is dat hij in de vijfde ronde met een tijd van 1.40.147 wel de snelste tijd liet noteren. Duidelijk is dat de "speed" er bij Steijn sinds dit weekend goed inzit.

2020 Bentley Spin
De T3-Motorsport Bentley ging bij het uitkomen van het Motodrom niet zo nobel in de rondte.

Maar zowel de HTP Mannfilter by Winward AMG Mercedes GT3 en de GRT Lamborgini GT3 zorgden in tegenstelling tot de koplopers vrijwel de gehele wedstrijd voor spektakel.Bij de Parabolica was er in de eerste ronde voldoende spektakel. De Precote Herberth Porsche ging in de rondte terwijl Pierre Kaffer met de EFP Car Collection Audi R8 LMS eveneens de grindbak in spinde. Een gat waarvan Van der Linde direct profiteerde en een enorm gat kon slaan op de achtervolgende merkgenoten. Daar kwam ook na de reguliere stops weinig verandering in.

2020 Marciello
Weer een Top10 klassering voor de combinatie Ellis/Marciello met de tweede HTP Winward Mercedes AMG GT 3.

De Rutronik Audi R8 LMS behaalde met het kampioensduo van 2019 haar eerste seizoenszege. Met deze overwinning namen de regerende kampioenen Niederhauser/Van der Linde opnieuw de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Met een zesde plek was de combinatie Robert Renauer/Sven Müller de beste Porsche-afvaardiging. Evenals in de wedstrijd op zaterdag weer een gedegen klassering voor de tweede HTP Mannfilter by Winward Mercedes AMG GT3 van de combinatie Philipp Ellis/Raffaele Marciello.

2020 Maro Engel Maro Engel en Luca Stolz reden wederom in de punten.

De TOKsport by WRT Mercedes van de combinatie Maro Engel/Luca Stolz reed vandaag met een negende plek in de punten.

2020 Niels
Wederom een "character-building" weekend voor Niels Langeveld en Maximilian Paul.

Voor Niels Langeveld en Maxmilian Paul werd het met de T3 HRT Motorsport weer een "character-building" wedstrijd. Zij sloten de zondag met een teleurstellende 19e plek af.

2020 Lagrange lek
Voor de tweede maal pech voor Niels Lagrange dit weekend.

Voor de tweede maal pech voor Niels Lagrange dit weekend. Na een incident in de eerste ronde van de eerste wedstrijd moest hij kort voor het einde zes ronden voor het einde de wedstrijd staken.

2020 Winnende  Audi
Patric Niederhauser geniet in de uitloopronde van zijn eerste seizoensoverwinning.Uitslag R2 Hockenheim
1. Kelvin van der Linde/Patric Niederhauser – Rutronik Racing – Audi R8 LMS GT3
2. Christopher Haase/Max Hofer – Montaplast by Land-Motorsport – Audi R8 LMS GT3
3. Mirko Bortolotti/Rolf Ineichen – Team WRT – Audi R8 LMS GT3
4. Maximilian Götz/Indy Dontje – HTP-Winward Motorsport – Mercedes-AMG GT3
5. Steijn Schothorst/Tim Zimmermann – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
6. Sven Müller/Robert Renauer – Precote Herberth Motorsport – Porsche 911 GT3 R
7. Raffaele Marciello/Philip Ellis – HTP-Winward Motorsport – Mercedes-AMG GT3
8. Franck Perera/Albert Costa – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
9. Maro Engel/Luca Stolz – Toksport WRT – Mercedes-AMG GT3
10. Christopher Mies/Kim Luis Schramm – Montaplast by Land-Motorsport – Audi R8 LMS GT3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet