GT

GT: Podium voor Steijn Schothorst in ADAC GT Masters Hockenheim. Zege voor Engelhart/Ammermüller

Al direct een podium voor Steijn Schothorst in zijn derde ADAC GT Masters-wedstrijd dit seizoen. De Nederlander eindigde samen met de Duitser Tim Zimmermann in de GRT Lamborghini Huracan als derde. De Nederlander schitterde in de slotfase met enkele prachtige aanvallen op zijn concurrenten die met een Top 3 resultaat werden beloond.Voor beide GRT-Lamborghini-coureurs betekende het hun allereerste podium in de ADAC GT Masters. Voor de tweede maal dit seizoen zegevierde de SSR Porsche 911 GT3 van de combinatie Christian Engelhart/Michael Ammermüller. De regerende kampioenen Patric Niederhauser(CH)/Kelvin van der Linde eindigden in de Rutronik Audi R8 LMS als tweede.


2020 Start 1e Race
Bij de eerste start neemt Dennis Marschall de leiding en heeft Engelhart het nakijken.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Podium voor Steijn Schothorst in ADAC GT Masters Hockenheim. Zege voor Engelhart/Ammermüller
De combinatie Christian Engelhart/Michael Ammermüller behaalde met de SSR Porsche 911 GT3 in de vierde wedstrijd van de ADAC GT Masters. De wedstrijd moest al na zeven ronde geneutraliseerd worden omdat de Belg Niels Lagrange na contact met een andere deelnemer in het Motodrom in de grindbak belandde. Het leidde tot een kettingreactie waarbij Rolf Ineichen op het start/finish gedeelte tegen de muur knalde. Maar de actie was nog niet geheel compleet.

2020 Start 2e Race Bij de tweede start waren de rollen omgedraaid en zo zou het ook blijven.

Na drie ronden safetycar moest er met Code Rood onderbroken worden omdat een reclame-uiting op de brung bij het uitkomen van de eerste bocht naar beneden dreigde te vallen en moest er met Code Rood onderbroken worden. Overigens een probleem dat al voor de wedstrijd speelde gezien het radioverkeer tussen de verschillende baanposten hierover.....

Na de reguliere pitstops bestond de Top 3 uit Michael Ammermüller(SSR Porsche 911 GT3) en de beide Rutronik Audi R8 LMS van Kelvin van der Linde en Carrie Schreiner. Schreiner wist lang stand te houden maar weer zagen we een herhaling van de ADAC GT Masters op Hockenheim vorig jaar toen Schreiner in leidende positie tien plekken naar achteren viel. Toen gebeurde het ineens. Nu ging het in de slotfase wat geleidelijker maar ook hier zag Dennis Marshall voor de tweede maal binnen een jaar een kansrijke positie in rook opgaan.

2020  Engelhart 1
De winnende SSR Porsche 911 GT3 R van de combinatie Engelhart/Ammermüller.

Schreiner stond kortstondig onder druk van de KÜS Team 75 Bernhard Porsche van Simona de Silvestro maar een de snelle GRT Lamborghini Huracan van Steijn Schothorst passeerde vijf ronde voor het einde ook de KÜS Team 75 Bernhard Porsche 911 GT3 R en daarmee was de weg vrij voor een eerste podiumplek in het uiterst competitieve ADAC GT Masters kampioenschap. Voor Steijn was dit absoluut één van de beste wedstrijden in zijn carriere.

2020 Silvestro Schreiner
Vrouwelijk duel tussen De Silvestro en Carrie Schreiner.

De tweede Lamborghini Huracan GT3 van Franck Perrera en Albert Costa eindigde als vijfde. De eerste wedstrijd op de Hockenheimring werd gekenmerkt door vele fraaie gevechten en positiewisselingen.. Een fel duel om de zesde plek tussen de Porsche en Mercedes-fabriekscoureurs Sven Müller en Raffaele Marciello werd in de slotfase in het voordeel van de Italiaanse HTP Mercedes-rijders beslist. Gedurende de wedstrijd stormde de staart van de top 10 meermaals vierbreed op de "Spitzkehre" af. Marciello was de grote winnaar. Voor de tweede wedstrijd morgen beloofde de Italiaan aan zijn fans nog meer vuurwerk. De tweede HTP Mercedes van de combinatie Indy Dontje/Maximilian Götz eindigde als tiende. En evenals op de Nürburgring was dat in R1 niet meer dan een Top 10 auto.

2020 Duel Schreiner Muller
Vervolgens delfde Schreiner het onderspit tegen Sven Müller.

Voor Niels Langeveld en Maxmilian Paul werd het met een 23e plek een wedstrijd om snel te vergeten alhoewel de T3 HRT Motorsport eigenlijk in goed gezelschap was. Ook voor het team van TOKsport WRT werd het met Maro Engel/Luca Stolz een teleurstellend optreden. Er zat niet meer dan een 18e plek in waardoor Engelhart/Ammermüller vandaag de leiding in de tussenstand van het kampioenschap konden overnemen.
Michael Ammermüller: " Voor ons viel de beslissing met de move van Christian op de leiders. Daarna was het mijn opdracht om de leiding te behouden en geen foutjes meer te maken. Tot aan het wedstrijdeinde reed ik op de limiet zonder de auto al teveel te belasten."

2020 Marciello
Schitterend duel om de vijfde plek waarvoor maar liefst vijf breed gevochten werd. Dit was autosport op zijn best.

Christian Engelhart: "Na een moeilijke start was het belangrijk om geen fouten meer te maken. Helaas kwam de wedstrijdonderbreking precies op het moment dat we ons ritme gevonden hadden. Bij de herstart wist ik het contact met de Audi van Dennis Marshall te behouden zodat ik van zijn slipstream kon profiteren. Die inhaalmanoeuvre was een belangrijke stap om direct een buffer te creëren. Het "verkeer" op de baan heeft min of meer het tijdstip van onze pitstop bepaald. Uiteindelijk verloren we weinig tijd en konden de overwinning naar huis rijden."

2020 Schorst
Steijn Schothorst was in de slotfase ontketend. Van P9 naar P3. Eén van de beste wedstrijden van de Nederlander.

Uitslag.
1. Christian Engelhart/Michael Ammermüller – SSR Performance – Porsche 911 GT3 R 35 ronden
2. Patric Niederhauser/Kelvin van der Linde – Rutronik Racing – Audi R8 LMS GT3
3. Tim Zimmermann/Steijn Schothorst – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
4. Klaus Bachler/Simona de Silvestro – KÜS Team75 Bernhard – Porsche 911 GT3 R
5. Albert Costa/Franck Perera – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
6. Philip Ellis/Raffaele Marciello – HTP-Winward Motorsport – Mercedes-AMG GT3
7. Robert Renauer/Sven Müller – Precote Herberth Motorsport – Porsche 911 GT3 R
8. Max Hofer/Christopher Haase – Montaplast by Land-Motorsport – Audi R8 LMS GT3
9. Indy Dontje/Maximilian Götz – HTP-Winward Motorsport – Mercedes-AMG GT3
10. Dennis Marschall/Carrie Schreiner – Rutronik Racing – Audi R8 LMS GT3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet