NASCAR

NASCAR: Chase Briscoe wint reguliere Xfinity-seizoensfinale Bristol

De laatste wedstrijd van het reguliere Xfinity-seizoen leverde een overwinning op voor Chase Briscoe met zijn SHR Ford Mustang. Deze finalewedstrijd van het reguliere Xfinity-seizoen leverde in ieder geval een voorproefje op voor de Xfintiy-playoffs.


2020 Duel Briscoe Cindric
Prachtig duel tussen Austin Cindric(Penske) en Chase Briscoe(SHR) werd in het voordeel van laatstgenoemde beslist.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR


Chase Briscoe wint reguliere  Xfinity-seizoensfinale Bristol
Voor de Xfinity wedstrijd op Bristol werden weer een beperkt aantal toeschouwers toegelaten. Voor de Cup-wedstrijd van vandaag zijn de 30.000 kaarten inmiddels al verkocht. De reguliere Xfinity-finale ontaardde in een directe confrontatie tussen de Mustangs van Chase Briscoe en Austin Cindric. Laatstgenoemde moest vijf ronden voor het einde vanwege het verlies van stuurbekrachtiging zijn leiderspositie door het verlies van stuurbekrachtiging prijsgeven en eindigde als derde.

Chase Briscoe: "Ik vertelde de jongens deze week al dat we niet verslagen gingen worden en wilde deze wedstrijd dan ook dolgraag winnen. Zeker omdat ik de laatste twee wedstrijden als tweede finishte. Ik heb ook het gevoel dat we aan een goede run bezig zijn. Ook ben ik blij dat de toeschouwers weer terug zijn. Zonder jullie is het niet hetzelfde."


2020 Briscoe Allgaier
Justin Allgaier in gevecht met winnaar Chase Briscoe.

Ross Chastain eindigde voor de vijfde maal als tweede en overigens driemaal als runner-up achter Briscoe.Ross Chastain: "Het is zwaar om overal voor te vechten. Ik wil in deze sport zijn om wedstrijden te winnen. Tweede is fantastisch maar er zijn veel dingen geweest die ik anders had willen doen en toch niet voor elkaar kreeg." Overigens reed Chastain ruim 117 ronden aan de leiding maar wist dit seizoen toch geen enkele wedstrijd te winnen......

De beide wedstrijdsegmenten werden overigens door Justin Allgaier gewonnen die overigens ruim 126 ronden aan de leiding reed. Allgaier eindigde uiteindelijk als vijfde. Voor de Xfinity playoffs was er nog één plekje over en dat werd tenslotte ingenomen door Brandon Brown die voor zijn uit acht man bestaande familieteam als twaalfde wist te eindigen. Hij versloeg daarmee Jeremy Clements.Volgende week beginnen de playoffs in Las Vegas en voor de eerste maal in drie jaar zal er dit seizoen een nieuwe kampioen zijn aangezien Tyler Reddick de laatste twee seizoenen de titel op zijn naam wist te schrijven.


2020 Burnout Briscoe Fraaie burnout Chase Briscoe op Bristol

Uitslag Food City 300 Bristol
1. Chase Briscoe Ford 300 ronden
2. Ross Chastain Chevrolet 300 ronden
3. Austin Cindric Ford 300 ronden
4. Harrison Burton Toyota 300 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 300 ronden
6. Antony Alfredo Chevrolet 300 ronden
7. Noah Gragson Chevrolet 300 ronden
8. Brandon Jones Toyota 300 ronden
9. Jeb Burton Chevrolet 300 ronden
10. Ruley Herbst Toyota 300 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet