NASCAR

NASCAR: Loris Hezemans begint Euro NASCAR PRO met zege Vallelunga

Loris Hezemans is de start van het EuroNASCAR PRO series seizoen goed begonnen. De Nederlander won de openingswedstrijd van de serie op Vallelunga. De tweede wedstrijd werd door Gianmarco Ercoli gewonnen terwijl Hezemans als zesde wist te eindigen. De openingswedstrijd van het NASCAR Whelen Europe seizoen was overigens een thriller.

2020 NASCAR Whelen Hezemans 1
Prachtig begin van het seizoen voor Loris Hezemans met de zesde zege in zijn carriere alweer.

Tekst Willem J. Staat
Foto's EuroNASCAR/PR

Loris Hezemans begint EuroNASCAR PRO met zege Vallelunga
Een thriller. Zo zou je de openingswedstrijd van het EuroNASCAR seizoen kunnen omschrijven. Loris Hezemans nam vanaf pole met zijn Hendriks Motorsport Mustang de leiding maar moest die in de vijfde ronde aan voormalig F1 wereldkampioen Jacques Villeneuve afstaan. De Canadees leidde tot twee ronden voor het einde en moest toen met een technisch defect aan de kant. Villeneuve werd nog als zestiende geklasseerd.

Daarvoor hadden Jacques Villeneuve, Loris Hezemans, Alon Day en Gianmarco Ercoli rondenlang voor een gigantisch autosport spektakel gezorgd waarvan de TV/Livestream kijkers enorm genoten hebben.

2020 Start NASCAR Whelen 1
Loris Hezemans begon het seizoen met een uitstekende start.

Loris Hezemans: " Ik denk dat iedereen van deze wedstrijd genoten heeft maar om eerlijk te zijn dat was voor mij één van de zwaardere wedstrijden. We hadden moeite met het vinden van een ideale set-up maar dit kan inderdaad aan mij gelegen hebben. De auto voelde ontzettend "loose" aan overigens. Ik ben erg blij mee, maar je ziet wat er met Jacques gebeurd is. Het was zijn wedstrijd die hij had moeten winnen. Ik denk overigens niet dat ik over de snelheid beschikte om hem te passeren." Voor Hezemans betekende het overigens zijn zesde ENRPO zege(EuroNASCAR Professional)Achter de Top 3 eindigde de Fransman Lucas Lassere als vierde gevolgd door de PK Carsport Camaro van Stienis Longin en EuroNASCAR 2 kampioen Lasse Sörensen.

Stienes Longin - Vallelunga - 2 Vijfde plek voor Stienies Longin in R1.

En ook in de tweede wedstrijd van de ENRPO was er voldoende spektakel. De Italiaan Gianmarco Ercoli behaalde op zondag zijn eerste seizoenszege en de tweede in zijn carrière overigens. De CAAL-coureur nam direct vanaf het begin de leiding en stond vrijwel de gehele wedstrijd onder druk van Lucas Lassere en Jacques Villeneuve. Pas in de allerlaatste ronde slaagde Villeneuve er in om de Fransman te passeren. Sinds de NASCAR GP of Germany in 2018 was dit het eerste podiumresultaat van de Fransman. PK Carsport-rijder Alon Day eindigde als vierde gevolgd door polesitter Lasse Sorensen. Voor Loris Hezemans zat er niet meer dan een zesde plek in. Toch was er nog goed nieuws voor hem. Omdat winnaar Ercoli geen reguliere start had geproduceerd moest de Italiaan 10 punten inleveren. Het betekent dat Hezemans nu de tussenstand van het kampioenschap met 71 punten leidt.


2020 Gianmarco Ercoli
Ondanks een valse start toch een zege voor Gianmarco Ercoli.

Nog meer succes was er voor het team van Hendrik Motorsports in de EuroNASCAR2 series. Daar pakte de pas 22-jarige Tobias Dauenhauer de overwinning. De Italiaan Vittorio Ghirelli eindigde als tweede gevolgd door zijn landgenoot Alessandro Brigatti. De Amerikaanse Julia Landauer die eindelijk aan haar NASCAR-seizoen kon beginnen miste met de PK Carsport Camaro nipt een 10e plek en eindigde als elfde maar mocht wel de Ladies Trophy mee naar huis nemen. In de tweede wedstrijd crashte zij spectaculair in Turn 8 na een touché met Kris Richard(Marko Stipp Motorsport). Beiden bleven ongedeerd. Dauenhauer's teamgenoot Vittorio Ghirelli miste nipt het podium en eindigde als vierde. Met spanning wordt er naar de eerste wedstrijd op Circuit Zolder tijdens het eerste oktoberweekend uitgekeken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet