GT

GT: Palette en Gachet boeken thuiszege op Magny-Cours

IMG 1008

De Franse coureurs Steven Palette en Simon Gachet hebben op Magny-Cours de tweede GT World Challenge Europe Powered by AWS Sprint Cup race gewonnen. Het Sainteloc Racing-duo was op eigen bodem het sterkste in de kwalificatie en de race.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: SRO

Net als gisteravond tijdens de eerste race van het weekend ging het ook vandaag in de eerste ronde op het 4,4 kilometer lange Franse circuit mis. Al in de eerste bocht raakten enkele auto's elkaar, waardoor de safety car de baan op werd gestuurd. Gachet wist bij de start Raffaele Marciello en Maro Engel achter zich te houden.

Na de safety car periode wist Gachet stand te houden en langzaam maar zeker bij Marciello weg te rijden. Marciello had op zijn beurt weinig te dulden van de achter hem rijdende HRT Mercedes. Het trio bleef tot aan de pit window in dezelfde volgorde rondrijden.

DBWP3101
Tweede in de race en tweede in de titelstrijd: Boguslavskiy en Marciello

Een snelle stop van AKKA ASP zorgde ervoor dat Timur Boguslavskiy na de verplichte rijderswissel met zijn Mercedes net voor de Audi van Palette op de baan terugkwam. De Fransman zette direct de aanval in en veroverde de leiding toen Boguslavskiy een fout maakte in Estoril.

Palette kon daarna onbedreigd naar de zege rijden, terwijl Boguslavskiy vol aan de bak moest om Luca Stolz achter zich te houden. De Sainteloc Racing Audi met startnummer 26 werd na 36 ronden als winnaar afgevlagd, Boguslavskiy eindigde als tweede, slechts een halve seconde voor Stolz. In Pro-Am ging de zege opnieuw naar de Sky Tempesta Racing Ferrari.
 
Charles Weerts en Dries Vanthoor eindigden de tweede race van het weekend als vierde en gaan daardoor nog altijd aan de leiding in de titelstrijd. Het Belgische duo heeft tot nu toe 81,5 punten gescoord. Marciello en Boguslavskiy staan tweede met 77 punten, voor Engel en Stolz met 73 punten.

DBWP2769
Charles Weerts en Dries Vanthoor gaan als leiders naar Zandvoort

Over twee weken komt de GT World Challenge Europe Powered by AWS weer in actie, dan op het circuit van Zandvoort. Of er op Zandvoort toeschouwers worden toegestaan is op dit moment nog niet bekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet