NASCAR

NASCAR: Dominante Playoff overwinning voor Brad Keselowski in Richmond

Met een overtuigende zege in Richmond is Penske-coureur Brad Keselowski weer een stap verder in de play-offs. Naast Kevin Harvick en Denny Hamlin heeft hij zich ook een plek voor "Round 12" verworven.


2 Strong
2 Strong voor de rest van de concurrentie. Brad Keselowski.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Dominante Playoff overwinning voor Brad Keselowski in Richmond
In een incidentvrije wedstrijd op Richmond verwierf Brad Keselowski zich een plek voor de volgende ronde van de play-offs. Na de wedstrijd op Bristol volgende zal er van vier coureurs in de Top 16 afscheid genomen moeten worden. In de 400 ronden tellende wedstrijd lag de Mustang van Keselowski er maar liefst 192 op kop. Overigens was het de eerste maal dit seizoen dat er op Richmond geracet werd. Vanwege Corona viel de eerste race eerder dit seizoen uit.

Voor Kyle Busch begon de wedstrijd slecht. Zijn Toyota werd bij de technische inspectie tweemaal afgekeurd en de zesvoudige Richmond winnaar moest het zonder zijn crewchief Adam Stevens stellen. Die werd door Jacob Canter uit het Xfinity-programma van JGR Racing vervangen. Busch zou overigens nog als zesde weten te eindigen.

2020 Incident vrije wedstrijd Dominante voorstelling van Brad Keselowski in een incidentvrije wedstrijd. Maar ook dat laatste is ook wel eens een keer mooi.

Direct bij de start nam Kevin Harvick het commando gevolgd door Joey Logano en Austin Dillon. Het eerste segment kwam overigens op naam van Denny Hamlin te staan nadat hij Dillon van de kop had weten te verdringen. Alleen waren zowel Dillon als Hamlin tijdens de "break" tussen beide segmenten te snel en werden naar de staart van het veld terugverwezen. Daardoor kwam Joey Logano voor de eerste maal aan de leiding.

Het tweede wedstrijdsegment zag een prachtig duel tussen de Penske-coureurs Brad Keselowski en Joey Logano dat in het voordeel van eerstgenoemde beslist werd terwijl Austin Dillon met zijn Chevrolet weer aansluiting bij de koplopers had weten te vinden. Kevin Harvick was inmiddels uit de kopgroep weggevallen omdat hij op niet correcte wijze de pitlane was binnengereden.

2020 Hamlin Dillon
Denny Hamlin en Austin Dillon in gevecht. Beiden bestraft. Dillon wist zich nog goed te herstellen. Hamlin echter niet.

In het slotsegment maakten de Penske-coureurs onderling de dienst uit totdat Martin Truex Jr. zich in de sandwich van beiden wist te nestelen. De JGR-Toyota-rijder vormde eigenlijk nauwelijks een bedreiging voor Keselowski en wist ook de aansluiting niet echt te vinden. Austin Dillon wist zich met een goede vierde plek van zijn eerder opgelopen straf nog goed te herstellen. Jammer want Dillon had in de slotfase voor Keselowski zeker een serieuze bedreiging kunnen vormen.Hamlin slaagde daar echter niet meer in. Een magere P12 was het resultaat. Nog slechter verging het eigenlijk William Byron. De HMS-coureur kwam niet verder dan een magere P21 en bevindt zich voor de wedstrijd op Bristol volgende week eveneens als Matt DiBenedetto, Cole Custer en Ryan Blaney.

Overigens was dit de tweede overwinning van Brad Keselowski op D-configuratie van Richmond. In 2014 won hij hier eveneens na een dominante vertoning.Brad Keselowski: " Eigenlijk wilde ik met de auto een "coole" burn-out doen maar ik wil deze Mustang ook voor Phoenix Raceway. Ik wil ook niet te ver vooruit kijken want voor de volgende rondes gaat het moeilijk worden en ik ben dan ook vol enthousiasme over deze performance en de wijze waarop we op de short tracks gereden hebben. Van tevoren had ik al het gevoel dat we het hier goed zouden doen. Dit was fantastisch."

2020 Winnaar Keselowski
Brad Keselowski overtuigend winnaar.

Uitslag Federated Auto Parts 400 Richmond
1. Brad Keselowski Ford 400 ronden
2. Martin Truex Jr. Toyota 400 ronden
3. Joey Logano Ford 400 ronden
4. Austin Dillon Chevrolet 400 ronden
5. Chase Elliott Chevrolet 400 ronden
6. Kyle Busch Toyota 400 ronden
7. Kevin Harvick Ford 400 ronden
8. Aric Almirola Ford 400 ronden
9. Alex Bowman Chevrolet 400 ronden
10. Clint Bowyer Ford 400 ronden

Stand Playoffs
1. Kevin Harvick 2143 punten. 2. Brad Keslowski 2113 pnt. 3.Denny Hamlin 2122 pnt. 4. Joey Logano 2109 pnt. 5. Martin Truex Jr. 2096 pnt. 6. Austin Dillon 2094 pnt. 7. Chase Elliott 2086 pnt. 8. Alex Bowman 2085 pnt. 9.Kyle Busch 2076 pnt. 10. Aric Almirola 2065 pnt. 11. Kurt Busch 2065. 12.Clint Bowyer 2061 pnt. 13. William Byron 2058 pnt. 14. Cole Custer 2051 pnt. 15.Matt DiBenedetto 2036 pnt. 16. Ryan Blaney 2034 pnt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet